Op zoek naar een buitenlandse creatieve werkervaring?

Het I-Creative project van Flanders DC biedt ook in 2014-2015 creatievelingen die in de laatste drie jaar zijn afgestudeerd de mogelijkheid om een waardevolle buitenlandse werkervaring op te doen. Jij kan in de periode van december 2014 tot mei 2015 een buitenlandse stage van maximum vijf maanden volgen bij een bedrijf/organisatie uit een creatieve sector in Europa. 

Dankzij de steun van het Leonardo da Vinci-Programma van de Europese Commissie krijg je een verblijfsvergoeding, afhankelijk van de regio waar je naar toe gaat en varieert tussen de €210 en de €245 per week.

Voor wie? Ben jij in 2012, 2013 of 2014 afgestudeerd als master of professionele bachelor in de opleidingen architectuur, audiovisuele kunsten, beeldende kunst, communicatie/pr, design, gedrukte media, gaming, mode, muziek, cultureel erfgoed, nieuwe media of podiumkunsten? Dan is I-Creative voor jou. 

Waar en hoe?
Je kan stage volgen bij een bedrijf of organisatie in Europa. Wil je weten in welke landen je terecht kan met deze beurs en hoe je dit moet aanpakken; dan kunnen deze nuttige tips je op weg helpen. Wij regelen voor jou alle administratieve zaken, zorgen voor ondersteuning in de contacten met het bedrijf en bieden je een voorbereidingstraject en een beurs aan waarmee je je onkosten in het buitenland kan vergoeden.

Hoe stel je je kandidaat? 
Wil jij ook de mogelijkheid om een buitenlandse werkervaring op te doen vul dan deze formulieren volledig in en bezorg ze ten laatste vrijdag 15 september 2014 om 12u per e-mail aan: Simon Van Rillaer: simon.vanrillaer@flandersdc.be

Hoe verloopt de selectie? 
Uit de ingezonden kandidaturen wordt een eerste selectie gemaakt op basis van ontvankelijkheid, cv, ingezonden motivatie en voorkeur van stageplek. Daarna volgt een tweede selectieronde waarin weerhouden kandidaat-deelnemers worden uitgenodigd voor een intake-gesprek. Op 6 oktober 2014 weet jij definitief of je erbij bent.

Meer informatie?
Wij organiseren op vrijdag 5 september 2014 een infosessie rond het I-Creative stageprogramma. Iedereen is welkom, maar hier inschrijven is verplicht! 
Voor verdere vragen kan je ook contact opnemen met Kendy Smits: kendy.smits@flandersdc.be