IK ZIE U GRAAG x POPPUNT x de BRAKKE GROND

Breda is de poort naar Nederland voor veel muzikanten uit België. Onder de noemer Ik Zie U Graag toont het poppodium Mezz haar liefde voor popmuziek uit België. In Mezz kun je beginnende en opkomende acts ontdekken, en genieten van (internationaal) bekende namen uit de broeiende, bruisende en bloeiende Belgische muziekscène.

Voor deze editie van Ik Zie U Graag, die zal doorgaan op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 april 2017, hebben Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond, Poppunt en Mezz hun krachten gebundeld om nog meer Belgisch talent op het Nederlandse podium te krijgen.

DUBBELSPEL

Onder impuls van de Brakke Grond en Poppunt breidt op zaterdag 8 april Ik Zie U Graag voor het eerst uit naar het Grand Theatre en beleef je er een avond vol dubbelspel. We presenteren beloftevolle muzikanten en makers die gezien mogen worden door het publiek. Muziek en visuals komen samen en zijn verweven in een jamsessie. Deze avond word je gevoed door visuele kunst en instrumenten, waar kunstenaars en muzikanten ter plekke worden uitgedaagd tot een audiovisueel akkoord.

CHANTAL ACDA X WIDE VERCNOCKE

Wide Vercnocke is een jonge illustrator die ondermeer de graphic novel “Wildvlees” maakte. Hij was ook tekenreporter bij Krachtvoer festival, en doet poëzieperformances en live illustratie bij “de Sprekende Ezel”, experimenteel podium voor poëzie en aanverwante performances.

Chantal Acda staat voor persoonlijke songs vol diepere lagen en kwetsbaarheid. Ze draaide al even mee in formaties als Isbells, Marble Sounds en True Bypass, maar twee jaar geleden besloot ze haar solocarrière te starten. Na “Let Your Hands Be My Guide” uit 2013 heeft ze, het nu al bejubelde album, “The Sparkle In Our Flaws” uitgebracht. Met haar breekbare geluid breekt ze wereldwijd harten en krijgt ze hierbij hulp van niemand minder dan Adam Wiltzie van A Winged Victory For The Sullen en Nils Frahm.

A/T/O/S

A/T/O/S (A Taste Of Struggle) zijn het producersduo Amos & Truenoys. De eerste release van deze neo-triphopact werd meteen opgemerkt door Mala van DEEP MEDi Musik. Onlangs stonden ze in het voorprogramma van Tricky en werden ze met hun debuut genomineerd voor Humo’s Pop Poll in de categorie ‘album van het jaar’. Een lijstje om fier op te zijn! In februari van dit jaar kwam hun tweede album Outboxed uit. Samen met hun vaste VJ maken ze er een muzikaal en visueel spektakel van! 

A/T/O/S embody a sound like a beautiful whisper swept up on the wind…
(Mary Anne Hobbs)

DIJF SANDERS

Tijdens Ik zie U Graag brengt Dijf Sanders zijn muziek, maar dat niet alleen! Hij gaat ons uitleggen hoe zijn muziek tot stand komt. Wat is er nou eerst, muziek of beeld? Of ontstaat het allemaal heel organisch? Zijn parcours heeft raakvlakken met dat van een muzikale duizendpoot, al is hij dus meer een man van geluidjes dan van muziekjes. In 2016 bracht hij Moonlit planetarium uit, die hij in eerste instantie voor zichzelf maakte. ‘Omdat ik mijn goesting niet meer vond in de Fnac en op de radio’. Zijn live shows ondersteund hij met prachtige visuals. Een dubbelspel van muziek en beeld.

DUBBELSPEL TIJDEN:

19.00 Doors
19.45 – 20.15 Chantal Acda X Wide Vercnocke
20.45 – 21.15 Dijf Sanders
22.15 – 22:45 A/T/O/S

Meer info vind je op de site! 

Vi.be x IZUG

De programmator van Ik Zie U Graag ging met open blik parelvissen op ons kansenplatform vi.be en koos maar liefst vier groepen! Ze spelen er op zondag 9 april in de Grote Zaal van de Mezz. “Een prachtig platform waar zich elk jaar weer veel bands melden om op Ik Zie U Graag te spelen. Nieuwe, opkomende bands die een plek verdienen op dit festival, zo ook de bands die dit jaar gekozen zijn”. We presenteren u:

Bitches Brew:

Waar reggae, trap, hiphop, dancehall, ableton en live blaasinstrumenten samen komen tot een steamy late night experience. Bij de leden van Bitches Brew stroomt elektronische muziek door hun aderen. Ze stoppen allerlei genres in een blender en maken het tot nummers die damn catchy zijn. 
Ontdek op vi.be!

I’m The Hug:

Alleen, op gitaar of piano maakt deze dame al een aantal jaren muziek. Artiesten als Daughter, Laura Marling, Lucy Rose, Alt-J, Keaton Henson, Antony and the Johnsons, Joanna Newsom inspireren haar om nummers te schrijven die andere mensen niet onberoerd laten en verhalen vertellen.
Ontdek het talent van deze dame hier!

Morphine Milkshake:

De eighties, galm, buitenaardse geluiden en af en toe een vleugje progrock, dat is Morphine Milkshake. Of zoals ze zichzelf liefkozend noemen; The Looney Tunes Visiting Cirque Du Soleil. Niet in een hokje te stoppen deze band.
Oordeel zelf op vi.be!

WYNN:

Een mysterieuze lokroep van de sirene, een slag van de molen en een stevige dosis young anger! Dat is het powertrio WYNN. De strakke drums, riffs en een frontvrouw met de achternaam Clopterop zorgen gegarandeerd voor succes.
Luister alvast hier