© Lies Goethals

Provinciale pop- & rockconcours: en de winnaars zijn …

Zeerrr goed nieuws hebben wij: de muzikale toekomst in onze vijf Vlaamse provincies is verzekerd. De voorbije maanden gingen de tweejaarlijkse provinciale pop- & rockconcoursen wederom op zoek naar het strafste muzikale talent uit de regio. En jawel, enkele hartverscheurende keuzes later zijn de winnaars bekend.

Antwerpen

In Trix streden zes finalisten David Jahmill, Garbage Dreams, Catbug, UMM, bleak en Selder om eindwinst in ‘De Zes’. Die ging naar de Antwerpse singer-songwriter Catbug.
De publieksprijs was voor Selder, die daarmee Equal Idiots opvolgen.

Limburg

In de Hasseltse Muziekodroom heeft de jury van Limbomania 2017 gesproken. De post-punkers van Fornet wonnen de uitverkochte race naar de Limburgse top. ILA en HUGS moesten het stellen met plaats 2 en 3. De publieksprijs ging naar Sons of a Wanted Man
Andere finalisten waren Pelikaan, Vince Seys, Cleopatrick en Murphy.

Mag het wat meer zijn? Limburg ging òòk op zoek naar zijn allergrootste dj-talent, en dat bleek dit jaar een razend moeilijke beslissing. Timmerman triomfeerde, op de voet gevolgd door DJ Berre en Bearsøme.

Oost-Vlaanderen

Het Oost-Vlaamse concours Oost.Best! leverde in het verleden schöne laureaten af als Absynthe Minded, Sioen en Intergalactic Lovers. Dit jaar vierde het zijn twintigste verjaardag. In de concertzaal van de Vooruit ging jonge wolf Raman uiteindelijk met de eerste plaats lopen, gevolgd door Hermànn en Creatif Mindz.
Andere finalisten waren GILMAN, Tien Ton Vuist, Oproer, Low Land Home en Maine Coon.

Vlaams-Brabant

In Het Depot in Leuven zocht Rockvonk dan weer een waardige opvolger voor Abudhabi vzw, Five Days, The DeVilles en Willow. Zeven finalisten gaven het beste van zichzelf, en She Bad schoot de hoofdvogel af, gevolgd door Linde en Soundrascalz. Major was de publiekslieveling.
Sitse, Rewind Productions en Capibara toonden hun kunnen.

West-Vlaanderen

Last but not least: in het westen van ons land maakte het pop- & rockconcours Westtalent een roadtrip doorheen de West-Vlaamse velden, op zoek naar muzikale opvolging voor kleppers als SX en Balthazar. In De Kreun zagen we de eerste plaats gaan naar de Bruggelingen van Sunflower. De tweede en derde stek waren voor Josefien Deloof en Vito. Die laatsten gingen bovendien met de publieksprijs aan de haal.
Andere finalisten waren Celestial Wolves, Eraserhead, James Francis King, The Waltz en Divided.