Telex-EFNC-PPbe

Dit was de allereerste European Folk Network Conference

Donderdag 28 en vrijdag 29 november vond de allereerste European Folk Network Conference plaats, georganiseerd door het gelijknamige netwerk waar Poppunt als board member sinds dit jaar actief deel van uitmaakt. 63 Europese professionals uit de traditionele kunsten van 17 verschillende landen kwamen samen in The Scotland House Brussel om elkaar te ontmoeten, te genieten van interessante lezingen & concerten en om te brainstormen over de toekomst van het gloednieuwe Europese netwerk, vooral over wat het concreet zou kunnen betekenen voor de huidige internationale folk- en wereldmuziekscene.

Na inspirerende lezingen van Anaïs Verhulst (CEMPER), Ros Rigby (Former President European Jazz Network) & Jim Tough (Amateo) was het de beurt aan de leden. Zij mochten tijdens 3 Open Space Discussions topics aanreiken en bediscussiëren die te maken hadden met het verdere verloop en de doelen van het netwerk.

Donderdagavond kon het voltallige gezelschap genieten van een Schots en Belgisch showcaseconcert. Aves O’May en Trio Dhoore gaven het beste van zichzelf en wisten iedereen te bekoren met hun muziek.

Kortom: het was een eerste succesvolle editie. See for yourself (klik ook eens door naar het fotoalbum op Facebook):

We houden je op de hoogte van het verdere verloop en de concrete acties de komende maanden.

Interesse om lid te worden? Dat doe je hier.

Andere vragen? Onze folk, jazz & wereldmuziekverantwoordelijke Lize Colson is your (wo)man!