Roger

Het verhaal achter Festivalman Roger

Wie is Roger? 

“Haat, afgunst, jaloezie en vooroordelen. Vier dingen waar ik een hekel aan heb. Waar ik wel van houd is respect. Als iedereen elkaar zou behandelen met respect, hoe schoon zou deze wereld dan niet zijn?”

Vlaanderen, zijn kerktorens, zijn festivals. En Roger.
Iedereen die tussen Dour en Nijmegen al eens een festival bezoekt, kent de man met zijn wielertruitje en veelkleurige armen, beter gekend als Festivalman. Want Roger is er sinds jaar en dag (bijna) altijd bij en klampt iedereen aan die hij tegenkomt.
Maar wie is hij? En wat doet hij hier eigenlijk?

Ooit ging Roger Van Loon door een diep dal. Een concert van de Heideroosjes deed de bliksem bij hem inslaan: Roger vond zijn tweede adem. De euforie deed hem zijn pijn als invalide vergeten, het contact met jonge mensen gaf hem nieuwe energie. Sindsdien schuimt hij de festivals af, verslaafd aan de helende kracht van muziek. Voor veel jongeren is hij een held, maar zijn enthousiasme wekt ook ergernis. Nogal wat festivalgangers storen zich aan zijn intense aanwezigheid.

Dat vraagt om een documentaire! Onze vaste freelancer Gieljan Van Goethem en Andreas Peeters werden aangetrokken door de man achter de karikatuur. Want vanuit het standpunt van de paria ziet ons geliefde festivallandschap er plots heel anders uit. Zijn festivals nog steeds de complexloze vrijplaatsen die ons verbinden? Kan iedereen muziek beleven zoals hij wil, of kleur je ook op de festivalweide maar beter binnen de maatschappelijke lijnen?

Bekijk de trailer hier


Support the docu scene! 

Tweeënhalf jaar hebben ze onafhankelijk aan deze film gewerkt. Maar voor ze dit verhaal aan een groter publiek kunnen vertellen moeten er nog enkele hordes genomen worden. Om de postproductie en vooral de vele muziekrechten te kunnen betalen, is er een budget van 30.000 euro nodig. Zonder de muziek die Roger een tweede leven gaf kunnen ze dit verhaal onmogelijk vertellen. Daarom een warme oproep: steun onze freelancer, steun Roger