WieWordtOnzeLokaleHeld-notext-pp.be

Vacature: Poppunt & IC vzw zoeken projectmedewerkers Lokale Helden

Met Lokale Helden daagt Poppunt iedereen met een hart voor muziek uit om op één dag samen optredens te organiseren voor lokaal talent. Als projectmedewerker binnen het Lokale Helden-team ga je samen met je collega’s de uitdaging aan om organisatoren binnen gemeenschappen met een migratiegeschiedenis warm te maken voor Lokale Helden. Dankzij jou wordt Lokale Helden 2019 diverser dan ooit.

Jouw profiel?

 • Je hebt los van genres een sterke affiniteit met muziek.
 • Je bent een teamspeler bij uitstek, maar kan ook goed je eigen man of vrouw staan.
 • Je gaat om met de diversiteit die eigen is aan onze samenleving en ziet dit als een kans.
 • Je staat met beide voeten in een superdivers, werelds netwerk, hebt een open blik op de wereld én ervaring met netwerken binnen gemeenschappen met een migratiegeschiedenis.  
 • Je kan organiseren, enthousiasmeren en je bent een geboren ondernemer.
 • Je bent een vlotte babbelaar die zich met overtuiging en de glimlach overal staande houdt.
 • Je spreekt en schrijft vanzelfsprekend Nederlands, maar trekt je plan in meerdere talen.
 • Je vindt je weg online op Google Drive en hebt kaas gegeten van Excel, Word en andere basic software programma’s. Met jouw drive zet je overal de puntjes op de i.
 • Je gelooft in nieuw talent en wil samen met ons voor hen door het vuur gaan.
 • Je bent gedreven, gemotiveerd en ambitieus: het halen van mooie resultaten samen met de rest van de ploeg is daarbij belangrijker dan om 17u thuis zijn. Af en toe avondwerk of weekend schrikt je niet af.

Jouw taken?

 • Je bent verantwoordelijk voor het ter plaatse gericht zoeken naar (en in kaart brengen van) potentiële organisatoren via de verenigingen van Internationaal Comité en via diverse netwerken.
 • Je activeert en begeleidt key players en potentiële Lokale Helden-organisatoren. Je contacteert en enthousiasmeert hen om optredens te organiseren voor lokaal talent uit hun wijk, buurt, gemeente of stad, en volgt op.
 • Je werkt op lokaal beleid, onderhoudt relaties met de integratie-, cultuur-, en jeugddiensten van jouw regio en signaleert noden.
 • Je evalueert mee het proces en staat achteraf mee in voor de nazorg.
 • Je creëert mee een aangepaste promotiecampagne, samen met de communicatiecollega’s.
 • Je volgt een projectplanning op, je inspireert ons met je eigen manier van werken en krijgt een unieke kans om jouw stempel te drukken op het Lokale Helden-project.

Lokale Helden? Poppunt? Internationaal Comité?

Poppunt zet zich met info, advies en speelkansen in voor alle muzikanten, dj’s en producers in Vlaanderen en Brussel – in alle genres en voor alle niveaus. Onze missie: muzikaal talent een duw in de rug geven, ook voor zij die minder kansen krijgen. Zo dagen we met Lokale Helden iedereen met een hart voor muziek uit om op één dag samen optredens te organiseren voor lokaal talent. Tijdens de laatste editie gaven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens op 390 podia in hun buurt, en dit in 200 gemeenten. Dankzij Lokale Helden ontdekten we de verbindende kracht van muziek.

Toch merken we dat artiesten en potentiële organisatoren uit gemeenschappen met een migratiegeschiedenis vandaag nog veel te weinig toegang krijgen tot speel- of organisatiekansen. Zo gaat er heel wat potentieel verloren. Daar hebben we jou voor nodig. Bij Poppunt werven we aan op basis van competenties en relevante ervaring. Poppunt wil graag diversiteit in het personeel. Daarom moedigen we mensen met een migratiegeschiedenis, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging, aan om te solliciteren voor deze functie.

Je werkt nauw samen met de collega’s van Internationaal Comité (IC), een sociaal-culturele vereniging van en voor gemeenschappen met een migratiegeschiedenis. De missie van IC is bruggen bouwen, mensen verbinden en te ondersteunen om te groeien, ook voor zij die minder kansen krijgen. De organisatie verenigt mensen overal in het land en heeft vestigingen in Hasselt, Leuven, Mechelen, Antwerpen, Sint-Niklaas en Brussel.

Wat bieden we je?

 • Wij bieden een contract aan voor een voltijdse functie van bepaalde duur (oktober 2018 – september 2019) in een uitdagende, creatieve sector en een organisatie die de ontwikkelingskansen van zijn medewerkers voorop stelt.
 • Wij bieden een loon in verhouding met je ervaring volgens de barema’s van Paritair Comité 329.01. Maaltijdcheques, terugbetaling abonnement openbaar vervoer voor woon-werk verkeer en een 13e maand.
 • Verder kan je rekenen op een berg uitdagingen en een toffe werkomgeving in het centrum van Brussel (met tuin én basketbalpaal, whoop!), de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job, en twaalf toffe collega’s die houden van all things music, maar evenzeer van een uurtje nonsens, en die er samen met jou helemaal voor willen gaan. Wij staan als één ploeg op én in het veld, coaching & supporters inbegrepen.
 • Eén projectmedewerker komt in dienst bij Poppunt en één in dienst bij IC vzw (standplaats Brussel). We verwachten van beiden om intensief samen te werken. Je wordt omringd met de expertise van een twintigtal doorwinterde medewerkers van IC vzw die je zullen helpen om deze editie van Lokale Helden nog diverser te maken.

Solliciteren?

Stuur vóór maandag 6 augustus 2018 je cv naar jeroen@poppunt.be, samen met een motivatiebrief, videoboodschap of presentatie waarin je aantoont hoe je aan bovenstaand competentieprofiel voldoet.* De weerhouden kandidaten krijgen ten laatste op vrijdag 10 augustus een telefoontje én een korte opdracht. De gesprekken gaan door op 13 en 14 augustus. Voor meer inlichtingen over deze vacature kan je contact opnemen met Jeroen Ackerman via jeroen@poppunt.be of 02 504 99 00.

* Poppunt vzw springt zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alle persoonsgegevens die je ons bezorgt in het kader van je sollicitatie (bv. adres, email, geboortedatum, telefoonnummer, geslacht …) worden door Poppunt vzw opgeslagen en verwerkt. We doen dit om met jou te kunnen communiceren over je sollicitatie en om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen bij een aanwerving. Jouw persoonsgegevens worden niet aan anderen doorgegeven, tenzij aan de nodige overheidsdiensten en het sociaal secretariaat in geval van aanwerving. We bewaren jouw gegevens tot 5 jaar na het laatst contact; uiteraard heb je op elk moment het recht om jouw gegevens in te kijken, te laten aanpassen, te laten verwijderen etc. Lees onze volledige privacyverklaring op poppunt.be/privacyverklaring.