Vacature: Poppunt zoekt begeesterd projectmedewerker

Wij zoeken een netwerkbeest met een neus voor muzikaal talent. (*)

Poppunt, het aanspreekpunt en huis van vertrouwen voor muzikanten en dj’s in Vlaanderen en Brussel, is op zoek naar een enthousiaste en getalenteerde projectmedewerker.

We zijn er voor muzikanten en dj’s uit alle genres van de popmuziek – van metal tot house – en van alle niveaus – van absolute beginners tot doorgewinterde muzikanten. Onze missie: talent een duw in de rug geven, ook in Brussel.

To the point: heb jij die spreekwoordelijke vinger aan de pols als het over muzikaal talent gaat? Deins je er niet voor terug om op geheel professionele wijze beste vriendjes te worden met Brusselse cafébazen zodat je daar back to basics Stoemp!-concerten kan programmeren en organiseren? Is ‘Bruxelles, ma belle’ een spreuk die je wil verdedigen en heb je het in je om de dossierpen te scherpen voor beleidsmakers? Ben je een vlotte babbelaar die zich met overtuiging en de glimlach staande houdt in het bonte gezelschap van zowel jonge als minder jonge muzikanten en dj’s, managers, boekers en programmatoren van alle slag? Wil je op ambachtelijke wijze mee muzikanten en dj’s soigneren, zowel offline als online, op Poppunts kansenplatform vi.be? Heb je er altijd al van gedroomd om de productie van SOUND/CHECK of Play & Produce mee voor te bereiden en aan te pakken met een leger van dedicated vrijwilligers? Wil jij mee organisaties en muzikanten verenigen en zichtbaar maken via Lokale Helden, onze vitrine voor al het lokale muzikaal talent?

Ogen die fonkelen? Kom, kom, kom, kom…, overtuig ons. Als projectmedewerker krijg je de unieke kans om jouw stempel te drukken op de Poppunt-projecten.

We zoeken een denker én doener, een allrounder die in de dagelijkse Poppunt-koers als superknecht wil uitgroeien tot kopman. Sprinten, tijdrijden, klimmen, jouw sparringpartner terugbrengen naar het peloton; je draait er je hand niet voor om. Goed kunnen functioneren in een gemotiveerd team is dus vanzelfsprekend.

(*) én een stel potige schouders om een fundament op te bouwen.

Jouw profiel:

 • Je staat in voor de volledige ontwikkeling én uitvoering van het Stoemp!-project. (stoemplive.be)
 • Met andere woorden: je programmeert, leest een begroting, maakt een planning op, staat in voor de promotiecampagne (i.s.m. de communicatiecollega), regelt alle praktische afspraken, verzorgt de productie op alle 30 concerten én bent in staat om via dossiers overheden & sponsors te overtuigen van het project (i.s.m. de projectverantwoordelijke en marketingcollega).
 • En het stopt niet bij Stoemp!, je ondersteunt diverse projecten die deel uitmaken van de algemene werking van Poppunt. Een productie trekken, check! Als verbinder muzikanten en organisaties enthousiasmeren voor o.a. Lokale Helden, check! Mee jureren met collega’s van een festival of gerenommeerde wedstrijd, check!
 • Je bent veruit de meest communicatieve persoon op kantoor en kan vlot omgaan met collega’s (laat ze gerust eens lachen, dat hebben ze graag).
 • Met jouw drive zet je overal de puntjes op de i.
 • Je kan snel je weg vinden binnen diverse sectoren, van de muzikale jungle tot het lokaal cultuurbeleid of de participatie van kansengroepen.
 • Bonuspunten als je in Brussel woont met een radde tong in het Frans of Engels.

Wat typeert een Poppunter?

 • Je hebt een affiniteit met muzikanten en een bijzondere liefde voor muziek.
 • Je bent een teamspeler bij uitstek, maar kan ook goed je eigen man of vrouw staan.
 • Je kan organiseren, programmeren en je bent een geboren ondernemer.
 • Je gelooft in nieuw talent en wil samen met ons voor hen door het vuur gaan.
 • Je bent gedreven, gemotiveerd en ambitieus: het halen van mooie resultaten samen met de rest van de ploeg is daarbij belangrijker dan om 17 u thuis zijn.
 • Avondwerk schrikt je niet af

Wat we je bieden:

Wij bieden een contract van onbepaalde duur voor een voltijdse functie in een interessante sector, een berg uitdagingen en een toffe werkomgeving in het centrum van Brussel (mét tuin). We bieden tevens de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job, en tien toffe collega’s die houden van all things music, maar evenzeer van een uurtje nonsens, en die er samen met jou helemaal voor willen gaan.

Poppunt hecht veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer. Kwaliteiten en talenten van medewerkers zijn voor ons belangrijker dan geslacht, leeftijd, geaardheid, etnische afkomst of handicap.

Interesse

Stuur vóór 16 mei 2016 een motivatiebrief, cv en een overzicht waarin je aantoont hoe je aan bovenstaand competentieprofiel voldoet naar luc@poppunt.be. De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.