Vacature: Poppunt zkt. medewerker partnerships & communicatie

VACATURE partnerships & comm - facebook

Poppunt zet zich in voor alle muzikanten, dj’s en producers in Vlaanderen en Brussel. We zijn er voor iedereen die met muziek bezig is, in alle genres – van metal tot house – en voor alle niveaus; van absolute beginners tot doorwinterde pro’s. Je kent ons van ons popadvies, ons online kansenplatform vi.be, Poppunt Magazine, onze Stoemp! Brusselse caféconcerten, Play & Produce, SOUND/CHECK, Lokale Helden, de Popthesisprijs, etc.

Taakomschrijving

Als medewerker partnerships ben je verantwoordelijk voor de commerciële en mediapartnerships van Poppunt, sponsoring, advertentiewerving en andere alternatieve financieringsvormen. Je onderhandelt strategische partnerships, sluit sponsor- en advertentieovereenkomsten af, en onderhoudt nauwe contacten met onze (toekomstige) partners en stakeholders. Je werkt creatieve voorstellen en acties uit op maat van onze huidige en toekomstige partners, en zorgt ervoor dat iedereen binnen onze organisatie deze mee uitvoert.

Daarnaast zet je — samen met de verantwoordelijke communicatie & pers — je schouders mee onder de communicatie van onze algemene werking en projecten. Je ontwikkelt communicatiecampagnes, budgetteert ze en voert ze vervolgens uit van A tot Z. Je soigneert onze social media, schrijft copy, ontwikkelt e-mailcampagnes, beheert websites, zorgt voor drukwerk, en stuurt vormgevers, webdevelopers en stagiairs aan. Kortom: je zorgt ervoor dat de Poppunt-boodschap op het juiste moment de juiste doelgroep via het juiste kanaal bereikt, offline én online.

Profiel

 • Idealiter heb je ervaring met sponsorwerving, mediadeals of advertentiewerving en voel je aan hoe je met partners vriendschappelijk en toch ook diplomatisch omgaat.
 • Je hebt de drive om elke dag opnieuw mensen mee in het Poppunt-verhaal te sleuren en weet hoe onderhandelingen in elkaar steken om altijd tot een win-win te komen.
 • Je schudt probleemloos straffe communicatiestrategieën en creatieve campagnes uit je mouw, en weet die zelf ook te plannen en tot uitvoering te brengen, offline én online.
 • Je werkt zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd, zonder je deadlines uit het oog te verliezen. Tegelijkertijd werk je ook graag in team, en kan je vormgevers, webdevelopers en stagiairs aansturen.
 • Je hebt kaas gegeten van digitale communicatie. Sociale media, email marketing, Google Analytics, etc. hebben geen geheimen voor jou, en je volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet.
 • A big plus: kennis van grafische programma’s als Photoshop en Indesign en eventueel ook webdesign.
 • Wat copywriting betreft, kent je genialiteit geen grenzen. Of er nu een sponsordossier, statusupdate, nieuwsbrief of persbericht geschreven moet worden; jij vindt probleemloos de juiste toon.
 • Je spreekt en schrijft vanzelfsprekend vlot en foutloos Nederlands, maar kan je ook goed uit de slag trekken in het Frans en Engels.

Wat typeert een Poppunter?

 • Dat muziek (maken) een grote rol speelt in je leven, behoeft geen uitleg. Kennis van het Vlaamse muziekveld is een pluspunt.
 • Je gelooft in nieuw talent en wil samen met ons voor hen door het vuur gaan.
 • Je legt — net als ons — de lat altijd hoog, en stelt wat je doet steeds kritisch in vraag.
 • Je bent ambitieus, streeft steeds naar vernieuwing, en vindt goede resultaten halen samen met de rest van de ploeg belangrijker dan om 17u thuis zijn.

Wij bieden

Wij bieden een voltijdse functie in een interessante sector, een contract voor onbepaalde duur, een loon in verhouding met je ervaring volgens de barema’s van Paritair Comité 329.01, maaltijdcheques, terugbetaling abonnement openbaar vervoer voor woon-werk verkeer en een 13e maand. Verder kan je rekenen op een berg uitdagingen, een toffe werkomgeving in het centrum van Brussel (mét tuin), de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job en 10 fantastische collega’s die houden van all things music, maar evenzeer van een uurtje nonsens, en die er samen met jou helemaal voor willen gaan.

Poppunt hecht veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer. Kwaliteiten en talenten van medewerkers zijn voor ons belangrijker dan geslacht, leeftijd, geaardheid, etnische afkomst of handicap.

Solliciteren?

Stuur vóór maandag 25 september een motivatiebrief, CV en een overzicht waarin je aantoont hoe je aan bovenstaande competentieprofiel voldoet naar jobs@poppunt.be. De weerhouden kandidaten krijgen ten laatste op vrijdag 29 september een telefoontje én een opdracht, en de gesprekken gaan door tussen 4 en 11 oktober.

Voor meer inlichtingen over deze vacature kan je contact opnemen met Tessa Joris, verantwoordelijke communicatie & pers, via tessa@poppunt.be of 02 504 99 00.