vacature-jazzfolkworld-PPbe

Vacature: Poppunt zkt medewerker jazz, folk & wereldmuziek

Poppunt is al 20 jaar lang het aanspreekpunt en huis van vertrouwen voor beginnende tot semi-professionele muzikanten en dj’s in Vlaanderen en Brussel. Eind vorig jaar zette Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz het licht op groen voor de uitbouw van Poppunt tot een nieuwe organisatie die ook ondersteuning zal bieden aan professionele artiesten en bij uitbreiding iedereen die actief is in de professionele muzieksector in Vlaanderen en Brussel.

Dit najaar maakt onze organisatie een doorstart, onder andere met de lancering van een nieuwe naam. We zullen er meer dan ooit zijn voor iedereen die met muziek bezig is, van beginner tot professional, van lokaal tot internationaal en in alle genres (behalve klassiek) – van pop, rock, dance, metal en urban tot jazz, folk en wereldmuziek. Specifiek voor de (inter)nationale ondersteuning van de sectoren jazz, folk en wereldmuziek zoeken we op korte termijn een nieuwe medewerker.

Takenpakket?

 • Je bent hét aanspreekpunt voor jazz, wereldmuziek en folk in Vlaanderen en Brussel. Je onderhoudt goede contacten met zowel muzikanten, managers als muziekorganisaties en breidt je netwerk uit met professionele relaties in binnen- en buitenland.
 • Vanuit jouw expertise werk je mee aan diverse trajecten die bijdragen tot spreiding en speelkansen, exposure en (talent)ontwikkeling binnen deze genres.
 • Je ondersteunt de internationalisering van jazz, folk en wereldmuziek door deelname aan en/of organisatie van showcases, muziekbeurzen, conferenties en bezoekersprogramma’s, of door het uitbouwen van (online en fysieke) platformen en netwerken.
 • Ook nationaal werk je mee aan de organisatie van sectorontmoetingen en reflectiemomenten voor jazz, folk en wereldmuziek.

Functieprofiel?

 • Je hebt de drive om jazz, folk, en wereldmuziek in Vlaanderen en Brussel te ondersteunen en verder te helpen ontwikkelen, zowel in binnen- als buitenland.
 • Je hebt ook een hart voor andere muziekgenres en wil het hele muzieklandschap grondig leren kennen.
 • Je voelt als geen ander de noden aan van muzikanten en andere spelers in jazz, folk en wereldmuziek en weet hen een plek te geven in onze algemene werking.
 • Je bent een vlotte babbelaar, een geboren netwerker en je werkt graag samen met collega’s en externe partners.
 • Je kan zelfstandig, nauwkeurig en resultaatgericht een project uitdenken, begroten en organiseren zonder je deadlines uit het oog te verliezen.
 • Je hebt een vlotte pen en vindt probleemloos de juiste toon.
 • Je kan je goed uit de slag trekken in het Engels en Frans en wil af en toe reizen.
 • Je bent gedreven, gemotiveerd en ambitieus; het halen van mooie resultaten samen met de rest van de ploeg is daarbij belangrijker dan om 17u thuis te zijn. Occasioneel ben je beschikbaar ’s avonds of in het weekend.
 • Wij hechten veel belang aan gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer. Je kwaliteiten en talenten zijn voor ons belangrijker dan geslacht, leeftijd, geaardheid, etnische afkomst of handicap.

Wat bieden we je?

Wij bieden je een contract van onbepaalde duur (PC. 329.01) voor een voltijdse functie in een interessante sector, een berg uitdagingen en de kans om mee invulling en richting te geven aan je eigen job. Meer nog: we bieden je een toffe werkomgeving in het centrum van Brussel (mét tuin) en toffe collega’s die houden van all things music, maar evenzeer van een uurtje nonsens, en die er samen met jou helemaal voor willen gaan.

Interesse?

Stuur ons ten laatste tegen 19 april 2019 een motivatiebrief en cv waarin je aantoont hoe je aan bovenstaand competentieprofiel voldoet naar jobs@poppunt.be.* De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

* Poppunt vzw springt zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Alle persoonsgegevens die je ons bezorgt in het kader van je sollicitatie (bv. adres, email, geboortedatum, telefoonnummer, geslacht …) worden door Poppunt vzw opgeslagen en verwerkt. We doen dit om met jou te kunnen communiceren over je sollicitatie en om te kunnen voldoen aan onze wettelijke verplichtingen bij een aanwerving. Jouw persoonsgegevens worden niet aan anderen doorgegeven, tenzij aan de nodige overheidsdiensten en het sociaal secretariaat in geval van aanwerving. We bewaren jouw gegevens tot 5 jaar na het laatst contact; uiteraard heb je op elk moment het recht om jouw gegevens in te kijken, te laten aanpassen, te laten verwijderen etc. Lees hier onze volledige privacyverklaring.