Vacature: Kunstenpunt zoekt allroundprojectmedewerker met achtergrond binnen jazz, folk en wereldmuziek

Op korte termijn zoekt Kunstenpunt een allroundprojectmedewerker met bewezen werkervaring in de muzieksector, die een bijdrage levert aan de inhoudelijke werking van de organisatie op diverse domeinen en ook jazz, folk en wereldmuziek (inter)nationaal ondersteunt.

Kunstenpunt is een interface voor de kunsten uit Vlaanderen en Brussel. De organisatie – opgericht in januari 2015 als samensmelting van onder andere Muziekcentrum Vlaanderen – is bekend als Flanders Arts Institute bij internationale doelgroepen.

TAKENPAKKET

Je bent aanspreekpunt voor het muziekveld in Vlaanderen en Brussel (in het bijzonder jazz, wereldmuziek en folk).

Je onderhoudt goede contacten met zowel muzikanten, managers als muziekorganisaties in Vlaanderen en Brussel en je breidt dit netwerk uit met nieuwe professionele relaties. Met die achtergrond en dit netwerk werk je mee aan diverse thematische onderzoeks- en ontwikkelingstrajecten van Kunstenpunt (bv. spreiding en speelkansen, internationalisering, de positie van kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven).

Je ondersteunt de internationalisering van jazz, folk en wereldmuziek door deelname aan en organisatie van professionele activiteiten (zoals showcases, deelname aan beurzen, infosessies en andere programma’s).

FUNCTIEPROFIEL

Je hebt kennis van het functioneren van de muzieksector in het algemeen en je kent de professionele wereld van de jazz, folk en wereldmuziek in Vlaanderen en Brussel in het bijzonder, en je hebt de ambitie om die te ondersteunen en verder te helpen ontwikkelen in binnen- en buitenland.

Je hebt ook een hart voor andere muziekgenres en kunstvormen  – zoals beeldende kunsten en podiumkunsten – en wilt het gehele kunstenlandschap grondig leren kennen om mee het verhaal te vertellen van de kunsten in Vlaanderen en daarbuiten.

Je kunt de noden van muzikanten en andere professionals in jazz, folk en wereldmuziek analyseren en een plek geven binnen de bredere werking van Kunstenpunt.

Je bent contactvaardig en hebt een voorkeur voor samenwerken, zowel met collega’s als externe partners. Tegelijk kun je autonoom een project uitdenken, opstarten en uitvoeren.

Je kunt op een interactieve manier kennis vergaren en bent creatief in het delen van deze kennis.

Je hebt organisatietalent en kunt met deadlines overweg.

Je bent sterk resultaatgericht en werkt ook details af. Je bent een netwerker, hebt een kritische geest en je hebt voet aan de grond in de Vlaamse/Brusselse muziekwereld.

Je leest, spreekt en schrijft Engels en Frans en wilt af en toe reizen. Je hebt een regulier uurrooster en bent occasioneel beschikbaar ‘s avonds of in het weekend.

WIJ BIEDEN

  • onmiddellijke indiensttreding met een contract van onbepaalde duur;
  • verloning binnen paritair comité 329.01; relevante werkervaring wordt in rekening gebracht;
  • een volledige terugbetaling van het woon-werkverkeer en
  • extra’s: eindejaarspremie, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.


PLAATS VAN TEWERKSTELLING

Ravensteingalerij in Brussel, vlakbij het Centraal Station

SELECTIEPROCEDURE & MEER INFORMATIE

Stuur je motivatiebrief met cv naar vacatures@kunsten.beten laatste op 23 december 2016. Met de geselecteerde kandidaten worden er gesprekken gepland in de tweede week van januari 2017. Aarzel niet om contact op te nemen met Sam Eggermont  indien je meer informatie wenst.

OVER KUNSTENPUNT / FLANDERS ARTS INSTITUTE

Lees meer over onze visie en missie