BG_PPbe

Vacature: De Brakke Grond zkt netwerker / programmator

De Brakke Grond

Het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond zet zich in voor actuele, vernieuwende Vlaamse kunst in Nederland. Centraal in onze missie staan het promoten van Vlaamse makers, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het vlak van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Van louter een podium is de Brakke Grond de laatste jaren uitgegroeid tot netwerkorganisatie. Vanuit ons huis in Amsterdam en op andere locaties in Nederland initiëren en realiseren we programma’s en samenwerkingen op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en muziek. We zoeken, faciliteren of creëren telkens opnieuw de juiste context voor Vlaamse kunstenaars en brengen hen gericht in contact met het Nederlandse veld. Zo helpen we makers met artistieke durf die een verhaal vertellen dat voor het Nederlandse publiek en discours complementair is.

Wat doe je?

Je houdt de vinger aan de pols van de Vlaamse muziekscene en zoekt vernieuwende en t.o.v. het Nederlandse veld complementaire “geluiden”. Voor die artiesten zoek je in Nederland de juiste context, het best geschikte podium en/of de ideale samenwerkingspartner.

De nadruk ligt dus in eerste instantie niet op het programmeren in eigen huis, maar op de zoektocht naar en het mogelijk maken van relevante verbindingen of samenwerkingen tussen artiesten, labels, podia, festivals, etc. in Vlaanderen en Nederland. Voor die samenwerkingsprojecten zoek je in nauw overleg met het communicatieteam ook telkens het juiste doelpubliek.

Als programmamaker / netwerker muziek ben je eindverantwoordelijk voor je eigen activiteiten, je maakt actief deel uit van het artistieke team (met de programmeurs beeldende kunst en podiumkunsten) en legt verantwoording af aan de directeur.

Je werkt nauw samen en overlegt doorlopend met je collega’s bij de Brakke Grond, met individuele muzikanten, bands, festivals, podia en (muziek)instellingen uit zowel Vlaanderen als Nederland.

Wie zoeken we?

Om ons dynamische team (van 19 medewerkers) te versterken zoeken we een enthousiast programmamaker / netwerker (22u per week: 0,6 fte) voor de opvolging en verdere uitbouw van onze programmalijn Muziek.

Je bent een creatief verbinder die de juiste actoren weet te koppelen aan elkaar in functie van het realiseren van de missie van de Brakke Grond. Voor meer informatie over onze missie volg je deze link.

Je bent sociaal en contactvaardig en weet je ook in complexe situaties flexibel op te stellen zonder het einddoel uit het oog te verliezen. Je beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring en hebt ook al een stevig netwerk in de muzieksector in Vlaanderen én in Nederland uitgebouwd. Denken en functioneren vanuit die netwerkfunctie en constructief samenwerken met partnerorganisaties is voor jou een tweede natuur.

Je bent gepassioneerd door muziek, staat open voor nieuwe tendensen en geluiden en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht. Je neemt vlot initiatief, werkt erg zelfstandig en bent organisatorisch sterk. Je handelt zowel reactief als proactief en weet empathie met strategie te verzoenen. Je hebt het DNA van een organisatie snel in de vingers en kan dat ook vlot uitdragen.

Wat bieden we?

De Brakke Grond is een Stichting naar Nederlands Recht en biedt een verloning volgens de CAO Podiumkunsten.

Wij bieden:

  • Een zelfstandige functie met veel ruimte voor eigen inbreng
  • Een internationale, gastvrije werkplek met een interessant cultuuraanbod
  • Een aangename en dynamisch team in een al even dynamische (werk)omgeving
  • Een tijdelijke aanstelling van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging
  • CAO Nederlands podia, schaal 7.

Hoe solliciteren?

Graag ontvangen wij een brief t.a.v. Bart Govaert (directeur) waarin je je motivatie toelicht en aangeeft waarom je de geschikte kandidate/kandidaat bent samen met een beknopte CV via onze Google Form (en dus niet per mail aub). Dat kan uiterlijk tot vrijdag 7 juni 17:00. Na een selectie van de brieven/CV’s vindt een eerste gesprek plaats op 18 of 20 juni.

Voor meer informatie kun je mailen naar vacature@brakkegrond.nl o.v.v. vacature programmeur/netwerker muziek. Let op: Sollicitaties die niet aan de genoemde omschrijving voldoen, worden niet in behandeling genomen.