Vaartkapoen 35 jaar!

Gemeenschapscentrum VK bestaat dit jaar 35 jaar, en dat moet gevierd worden. VK is namelijk al sinds het prille begin een belangrijke speler in het Brusselse culturele leven. Bekende artiesten als The Weeknd, Rage Against The Machine of Roméo Elvis speelden hun eerste shows op het podium van de Vaartkapoen. Sinds 2016 kiest het gemeenschapscentrum meer voor een cross-over, met uitwisseling tussen tussen de artistieke, educatie en interculturele werkingen. Overdag kan je er dus terecht voor cursussen, artistieke projecten of vrijwilligerswerk. ’s Avonds worden de deuren geopend voor feestjes, concerten en dergelijke.

Back to the party want VK geeft een feestje voor z’n verjaardag. Op 29 en 30 november worden de deuren van Manchester geopend voor iedereen. Wat staat er op het programma? DJ en VJ initiaties, een VR ervaring, een vinylmarkt met bakken vol vergeten goud en met liefde gemaakte spaghetti ten voordele van Brussel Helpt. Maar dat is niet alles, de verjaardag van een organisatie met muziek in z’n DNA moet natuurlijk gevierd worden met… MUZIEK!

Op vrijdag 29 november zal de muzikale invulling volledig in thema van girl power staan. De line-up is bestaat voor 100% uit vrouwen, met onder andere Mimi (Lait de Coco), DDVRKK, III syLL, Miss Sheitana en Amazon Prim. Sterke vrouwen en harde muziek zijn namelijk dé ingrediënten voor een geslaagde avond, aldus Rrita Jashari (programmator VK). Dag 2 zal dan weer de focus leggen op hiphop, een genre dat al sinds het begin hand in hand gaat met VK. Grootmeester van het scratchen Grandmaster Flash zal de boel helemaal op zijn kop komen zetten. Ook nog op de affiche: Blu Samu, een van dé hypes van het afgelopen muziekjaar.

Meer informatie over het evenement vind je hier.