Telex-artistatwork

Update: Artist@Work

Eerder dit jaar werd het platform Artist@work gelanceerd. Via deze website van de Commissie Kunstenaars kan je als artiest onder andere je kunstenaarskaart en kunstenaarsvisum online aanvragen.

Al wie na de lancering van het platform de kunstenaarskaart aanvroeg, kon vanaf dan ook de artistieke prestaties registreren op het nieuwe platform van de Commissie en zo betaald worden met de Kleine Vergoedingsregeling (KVR). Dit platform vervangt de papieren versie van het prestatieoverzicht.

Tegen eind oktober zal wie vóór de lancering van het platform een kunstenaarskaart ontvangen heeft, zijn artistieke prestaties eveneens online op het platform kunnen invoeren. Het gaat meer bepaald om de prestaties die vanaf 1 januari 2020 geleverd worden. De prestaties van 2019 moet je nog bijhouden op het papieren prestatieoverzicht.

De opdrachtgever zal voortaan ook een melding in zijn eBox ontvangen (eBox onderneming of eBox burger) dat de prestatie geannuleerd werd wanneer een kunstenaar een prestatie annuleert die hij online geregistreerd heeft. Voor de opdrachtgever is dit een extra garantie dat de kunstenaar de geregistreerde prestatie niet zonder zijn medeweten verwijderd heeft.