Tweede seizoen De Ridder brengt nieuw muzikaal talent naar je tv-scherm

Poppunt, VRT en Eyeworks sloegen de handen in elkaar voor een De Ridder-soundtrack vol vers talent van eigen bodem

Volgende zondag 7 september start het tweede seizoen van De Ridder op Eén. Clara Cleymans kruipt opnieuw in de huid van Helena De Ridder, de gedreven substituut van het parket van Gent. Ze doet dat in aangenaam muzikaal gezelschap, want de soundtrack van het tweede seizoen bestaat uit vers talent van eigen bodem. Poppunt, VRT en Eyeworks sloegen de handen in elkaar om je in primetime-tv kennis te laten maken met een nieuwe generatie muziek.

Op vi.be, Poppunts kansenplatform voor muzikanten, dj’s en producers, stuurden welgeteld 379 artiesten hun tracks in om deel uit te maken van het tweede seizoen. “We waren bij het selecteren heel aangenaam verrast door de hoeveelheid talent en het niveau van de opnames”, vertelt creative producer Eric Taelman. “Er valt zo veel goede muziek te ontdekken.”

De track die Helena De Ridder beluistert op haar ipod, de sfeermuziek van een café-scène, de muziek op de autoradio… alle nummers die je in de serie hoort, komt van vi.be-artiesten. Maar hoe maak je in hemelsnaam een keuze uit zo’n enorme berg talent? “Het blijft een gerichte zoektocht, de muziek moet passen”, zegt Eric Taelman. “Een gezellige scène in een café vraagt bijvoorbeeld niet om melodic death metal. Onze keuze is zeker geen waardeoordeel: het is niet omdat een artiest niet geselecteerd is, dat we die niet goed vinden.”

Vers muzikaal talent ontdekken kan je vanaf nu dus gewoon doen op zondagavond, vanuit je luie zetel en op primetime-tv. Meer weten over wat je hoort? Via de Second Screen applicatie – vanaf nu in je favoriete app store of op een.be/deridder – kan je per aflevering gewoon doorklikken naar de vi.be-profielen van al dat talent.

De Ridder, vanaf zondag 7 september op Eén, met muziek van onder andere A Fish Called LouisAmongsterArteryBilly & Bloomfish,BirkenheadCitizensFatal MoveFor NoahGloria BoatengIdes MoonJan-Pieter DelcourJefferson ’n ChillowJim ColeMary’s Little LambRapsonSea PeoplesSens UniqueSimi NahThe Fortunate FewThe HerfstsThe Jetpack PilotsThe KidWhatski,Yavor en Zato.