Tubelight naar Freeze Festival met Excite

Tubelight mocht het Deense publiek van Spot Festival klaarstomen voor de zomer.  Nu vallen ze samen met de herfst en nog steeds onder de Excite-vlag het Freeze Festival in Leeuwarden binnen.

Tubelight is een psychedelische shoegaze band afkomstig uit Diest. Met als frontman Lee Swinnen mixt dit kwartet de sound van de jaren ‘60 met de shoegaze- en noiseklanken uit de jaren ‘90. Hun single ‘Coming After You’ kreeg veel airplay waardoor ze speelkansen kregen in de betere muziekkringen. Zo speelden ze onlangs nog op Pukkelpop. Een tweede album is in de maak as we speak.

Freeze is sinds 1997 hét trefpunt van alles wat in Friesland aan poptalent rondloopt. Indie, pop, rock, hiphop, metal, ska, dance, smartlap, alle soorten bands en alle soorten genres kom je er tegen. Maar dan wel de coolste variant daarvan!

In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een volwassen muziekfestival, waar ook ruimte is voor speciale crossoverprojecten zoals het Europees uitwisselingsproject Excite. Het muziekprogramma wordt elk jaar aangevuld met grote acts uit binnen- en buitenland, zoals vorig jaar het Noord-Ierse Therapy? en in 2011 met eigen kweek, namelijk Triggerfinger.

Tubelight treedt zaterdag 27 september 2014 op om 23u. Voor meer info kan je terecht op het Freeze Festival, Excite of vi.be.

Break a leg!