InfosessieKunstendecreet-PPbe

Subsidiedossier indienen? Kom naar onze infosessie!

Tot 15 september kan je bij de Vlaamse overheid opnieuw een dossier indienen voor een projectsubsidie of een beurs binnen het Kunstendecreet. Om je wegwijs te maken in de subsidiemogelijkheden, de werkwijze, de beoordelingsprocedure etc. organiseren Kunstenpunt, Cultuurloket, Vlaams Architectuurinstituut en Poppunt een infosessie op 20 augustus in deSingel (Antwerpen).

Op het programma:

  • 9u30 : onthaal
  • 10u: Infosessie Kunstendecreet (overzicht subsidielijnen, functies en disciplines, beoordeling, korte toelichting bij de aanvraagmodule KIOSK)
  • 11u15: Workshops in kleine groepen om aan de hand van concrete fictieve cases de verschillende subsidielijnen en het gebruik van functies en disciplines te oefenen.
  • 12u30: Lunch
  • 13u30: Parallelsessies
    • Infosessie over de webapplicatie KIOSK (door Departement Cultuur, Jeugd & Media) voor het online aanvragen van subsidies. In deze sessie wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je dossier kan opstellen in KIOSK, zowel voor projecten als beurzen
    • toelichting bij het begroten en budgetteren van je project (Cultuurloket) De begroting is een belangrijk onderdeel van je projectdossier. Ze moet transparant, geloofwaardig en stevig onderbouwd zijn en worden ingediend in een vooraf opgelegde tabel. In deze sessie leiden we je langs de verschillende rubrieken van de projectbegroting, schetsen we valkuilen, tips en tricks en geven we aan hoe je de vertaalslag kan maken van je eigen begroting naar het invuldocument voor je projectdossier.
  • 15u50: Drink + expertentafels. Heb je specifieke vragen die nog niet beantwoord werden? Geen probleem! Tijdens de drink krijg je de kans om te speeddaten (max. 10 min. per persoon) met één van de aanwezige discipline-experten van Kunstenpunt, Poppunt, VAi of Cultuurloket.

De sessie is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Dat kan tot 14 augustus via deze link.

Zeker als je voor de eerste keer een dossier opstelt, wacht je het best niet te lang met starten. Vraag nu al een KIOSK-wachtwoord aan, bestudeer de onderdelen van de aanvraag en begin vooral al aan een draft-versie van je dossier. Hou er bovendien ook rekening mee dat er op zondag 8 en maandag 9 september onderhoudswerken voorzien zijn voor de KIOSK-applicatie. Op die dagen zal je dus niet op het platform kunnen! Om je voor te bereiden op de infosessie op 20/8 kan je ook al eens de uitgebreide info van Kunstenpunt lezen over ‘Werken in de kunsten’.

Let op: tijdens deze dag krijg je uitgebreid zicht op hoe je een aanvraag indient, maar we geven op geen enkel moment inhoudelijke feedback op je individueel dossier.


Zet je aanwezig op Facebook