Stoemp! focust dit voorjaar op Brussels talent

Hoera, de lente is in het land! Geen betere manier om dat te vieren dan met frisse muziek én frisse pintjes, en daar heeft Poppunt al negen jaar lang de ideale formule voor. Tussen 11 april en 23 mei kan je immers weer in de Brusselse binnenstad terecht voor Stoemp!: gratis unieke caféconcerten van gevestigde waarden en jong talent. Bovendien zet Stoemp! dit voorjaar nog meer dan anders in op Brussels talent, waardoor je naast Dvtch Norris, Dvkes en Tiny Legs Tim ook de rijkdom van de Brusselse muziekscene kan ontdekken op de Brusselse cafépodia.

Stoemp! staat na 16 edities synoniem voor unieke concerten in authentieke Brusselse kroegen, en dat is dit seizoen niet anders. Zo opent het rotgetalenteerde viertal Dvkes op 11 april het seizoen in Le Coq met z’n kruising tussen indiepop, krautrock en psychedelica. Nog zo eentje om nu al naar uit te kijken is Winterland ’76, de band waarmee muzikanten van o.a. Marble Sounds, Admiral Freebee, Tsar B en Go March een eerbetoon brengen aan de legendarische The Band.

Ook absoluut niet te missen: de roots en blues van Tiny Legs Tim , en de zonnige flow en strakke hiphopbeats van Dvtch Norris, die samen met labelgenootje Coely voor dé zomerhit van 2016 zorgde met ‘Don’t Care’. De Nieuwe Lichting-finaliste Tundra sluit het seizoen dan weer in stijl af met een stevige dosis vrolijke electropop.

Sprout to be Brussels!

Wil je tegen binnen enkele jaren tegen al je vrienden kunnen stoefen dat je “die topact ooit nog in een Brussels café zag, lang voor ze écht bekend werden”? Zorg dan dat je op de eerste rij staat bij de shows van Blackwave (de hiphopband die momenteel furore maakt met ‘Flow’), Ivy Falls (het soloproject van Fien Deman, ex-I Will, I Swear), Momma Said So (winnaars van het Gentse muziekconcours ‘De Beloften’), Low Land Home (introverte indiepop van de ex-bassist van Astronaute) of bij de grimmige beats van het Gentse duo Fär.

Stoemp! is very sprout to be Brussels, en ook dat merk je aan de programmatie. Bovendien wil Stoemp! voor jong en divers talent uit de Brusselse wijken een springplank zijn. Met Stikstof-lid Zwangere Guy, Ancienne Belgique artist in residence Le Colisée, OTON, Nature Heaten, Otto Kintet, 2 Times Nothing, Hackil Free én Mambeleis het aandeel jonge en opkomende Brusselse ketten dan ook goed vertegenwoordigd op de affiche.

Dus of je nu (Brussels) talent wil ontdekken, gevestigde waarden aan het werk wil zien of gewoon frisse pintjes wil pakken: begeef je tussen 11 april en 23 mei naar de Brusselse café’s voor een stevige portie Stoemp!

Eén (of meerdere) van de 14 concerten van dit seizoen meepikken? Check het volledige programma op stoemplive.be


Programma Stoemp! voorjaar 2017

 • 11 sep – Dvkes – Le Coq – 21u
 • 13 sep – Ivy Falls – Archipel – 21u
 • 18 sep – Stoemp! Deluxe: Winterland ’76, A Tribute to the Music of The Band – Monk – 21u
 • 19 sep – Zwangere Guy & Hackil Free – Globe Aroma – 20u
 • 1 mei – Blackwave. – Fort En Fête Festival – GC Pianofabriek – 17u30
 • 3 mei – Dvtch Norris & Mambele – Odisee & KUL Campus Brussel – 18u
 • 4 mei – Nature Heaten, 2 Times Nothing & Rafiki – GC De Kriekelaar (i.s.m. LUCA School Of Arts) – 18u
 • 9 mei – Fär – Bonnefooi – 21u
 • 10 mei – OTON (EP Launch) – Beursschouwburg – 20u
 • 11 mei – Low Land Home – Merlo – 21u
 • 16 mei – Tiny Legs Tim – Goudblommeke In Papier – 21u
 • 19 mei – Otto Kintet – Pré-show Jazz Jette June – Le Central – 21u
 • 20 mei – Momma Said So & Sweetsalt – Eetcafé De Moelie – 20u
 • 23 mei – Stoemp! Deluxe: Le Colisée & Tundra – RITCS CAFE – 20u