Stoemp! palmt voor de elfde keer de hoofdstad in met unieke caféconcerten

De najaarsprogrammatie van Stoemp! brengt o.a. Vuurwerk, Kris Dane, De Ministers van de Noordzee, N’Faly Kouyaté, en Amongster naar Brusselse kroegen

Stoemp!-logo

Stoof eerst flink wat Brusselse kroegen. Voeg daarna een stevige portie beloftevolle bands toe. Kruid met een stevige snuif gevestigde waarden en serveer met een frisse pint. Oftewel: Stoemp!, de Brusselse caféconcertenreeks van Poppunt, is terug naar vertrouwd succesrecept. De elfde editie van Stoemp! start op 16 september en brengt onder andere DelrueVuurwerkKris DaneDe Ministers Van De NoordzeeN’Faly KouyatéTitleDouglas Firs en Amongster naar je favoriete Brusselse café.

Wat langer in de hoofdstad blijven plakken na het werk, je kot of zetel inwisselen voor een café, … dat is dankzij Stoemp! weer helemaal gepermitteerd onder het mom van ‘opkomend talent ontdekken’. Dat verse geweld dient zich dit seizoen aan onder de smerige gitaren van Brutus, het songwritervakmanschap van St. Grandson of Nevada Fellow, de poppy blues van Jacle Bow, de urban hiphop van Young Nation en Title en de donkere pop van De Nieuwe Lichting-winnaar Amongster.

Stoemp! heeft sinds 2009 een patent op unieke concertervaringen en dat is dit seizoen niet anders. Zo laat Kris Dane, ooit dEUS-drummer en nu artistieke duizendpoot, z’n nieuwste plaat Rose of Jericho voor ’t allereerst los op het Stoemp!-publiek tijdens een try-out in de Roskam, lang voor de officiële albumvoorstelling. Afro Celt Sound System-lid N’Faly Kouyaté – zo’n rasartiest die in z’n eentje de AB uitverkoopt – kan je dan weer gewoon aan het werk zien in het supergezellige Molenbeekse Café De La Rue.

Voor Vuurwerk en z’n sfeervolle visuals wijkt Stoemp! uit naar de authentieke Cinema Aventure voor de full experience. Nog zo’n speciallekeop het menu is de Stoemp! Deluxe van Nederlandstalige muziek met Bazart en De Ministers Van De Noordzee in het Rits-café. Tijdens Autoloze Zondag trakeert Stoemp! je zo even op een drievoud aan topmuziek met The Me In YouLittle X Monkeys en Douglas Firs, in samenwerking met de Ancienne Belgique.

De vorige edities brachten steevast meer dan 1.200 Brusselaars, pendelaars, studenten, muziekliefhebbers en toeristen op de been. Ook dit seizoen blijft Stoemp! een kwaliteitslabel voor buitengewone concertervaringen in de ongedwongen sfeer van authentieke Brusselse kroegen. En dat allemaal gratis en voor niets. Zeiden we al dat je zo’n topoptreden gewoon kan combineren met een cafébezoek?

Meer info over de 18 deelnemende cafés en de 25 geprogrammeerde artiesten vind je op stoemplive.be

 / / / / / / / / / / / / PROGRAMMA STOEMP! NAJAAR 2014 / / / / / / / / / / / /

16 sep – Kris Dane (album try-out) – Roskam

17 sep – Jacle Bow – Merlo

18 sep – Christian Bland and the Revelators & Hornet Leg – Madame Moustache – 20u & €8

21 sep – Stoemp! Deluxe: The Me In YouLittle X Monkeys & Douglas Firs – Autoloze Zondag @ The Music Village (i.s.m. AB) – 14u

23 sep – Young Nation 01 & Title – DAR – 20u30

25 sep – YAWNS + Afterparty – Brussel Brost (i.s.m. Br(ik) – 14u

30 sep – Delrue – Archipel

02 okt – Orchestre International Du Vetex – KultuurKaffee

07 okt – delvaux. – Le Coq

08 okt – Nevada Fellow & St. Grandson – Het Goudblommeke In Papier

14 okt – N’Faly Kouyaté – Café De La Rue (Molenbeek)

15 okt – Brutus & Cocaine Piss – Beursschouwburg

16 okt – Stoemp! Deluxe: Nederlandstalige avond: Bazart & De Ministers Van De Noordzee – Rits Café – 20u

21 okt – Altertape – Bonnefooi

22 okt – FùGù Mango – Kafka

23 okt – Byron Bay – Meininger Hotel

28 okt – Amongster – Monk (met traktatie van Maes)

05 nov – Vuurwerk – Cinema Aventure