stoempgrill-ppbe

Stoemp! kleurt Bruxellois!

Jawel, onze nieuwe reeks gratis caféconcerten van Stoemp! belooft er weer een uitdagende muzikale herfst van te maken. Van 18 september tot en met 17 november kleurt Stoemp! meer Bruxellois dan ooit tevoren, met een bruisende melting pot aan genres, een pak (nieuwe) hotspots in de stad en heel wat (Brussels) talent!

Het komende seizoen gaat Stoemp! voluit op verkenning buiten het centrum van Brussel-Stad. Zo mag de Brusselse one woman band Esinam zich tonen in Bar Du Matin, dé hotspot (vlakbij het park) van Vorst, en geeft Stoemp! een podium aan de drietalige hiphop-jazz van Okkupeerder in een tijdelijke pop-upversie van het legendarische Schaarbeekse café Aux Trois Rois. Ook met stip in de agenda te noteren: een eerste passage van Stoemp! in De Koer, heel snel een vaste waarde geworden in het hart van Anderlecht. Stoemp! en global sounds-label Rebel Up! geven er het podium aan drie straffe Irakese vluchtelingen die luisteren naar de naam Babylon Trio.

Het Brusselse kanaal brengt Stoemp! (On Tour) zelfs tot in de Kruitfabriek van Vilvoorde (waar met Suadade en Sparrow Brussels én Vlaams geweld het podium delen) en ook de jaarlijkse student kick-off trekt naar een nieuwe locatie: het domein van Tour & Taxis vormt dit jaar voor het eerst een decor voor het hoofdpodium van Brussel Brost, hosted by Stoemp!. Op de line-up veelbelovende namen als TheColorGrey, Blu Samu, AliA en Danny Blue & The Old Socks.

Brusselse ketten zijn in alle stijlen goed vertegenwoordigd op de affiche. Tijdens een showcase-avond in de Kumiko laten Stoemp! en het gloednieuwe Brusselse label Bassin Records opkomende lokale dj’s en leftfield house-producers als Beatsforbeaches en afro-beatmaker Ozferti hun ding doen. In de Archipel mag lo-fi indie band Static Party Poses tonen waarom ze vorig jaar de Stoemp!-prijs van de Brusselse Rockrace wonnen, en de vijf artiesten die voor BrusselsTUUB eerder nummers schreven in het schuune Brusselse dialect, hernemen hun AB Club release show in het RITCS Café.

Stoemp! zou ten slotte Stoemp! niet zijn zonder de traditionele succesrecepten. Ditmaal doen drie rasechte vakmannen van de Vlaamse muziekscene – Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans), Stef Kamil Carlens (Zita Swoon, dEUS) en Pascal Deweze (Warhaus, Gruppo di Pawlowski) – het helemaal solo in de kleine, maar oergezellige settings van Brusselse cafés als Het Goudblommeke in Papier en Le Cocq. Met The Calicos en Mooneye staan dan weer twee van de meest veelbelovende indie-acts van het moment te trappelen om zich te tonen aan de hoofdstad. Wie dus gevestigde waarden én opkomend talent aan het werk wil zien, een superdivers Brussel wil ontdekken of gewoon zin heeft in frisse pintjes: allen richting Stoemp! Brusselse Caféconcerten.

Eén (of meerdere) van de 15 gratis concertavonden meepikken? Lees meer over alle artiesten & locaties op stoemplive.be.

Stoemp-Lineup