Stoemp!: al 200 concerten op de teller, and counting.

Het najaarsseizoen van de gratis Stoemp!-caféconcerten brengt o.a. Riguelle Chante Brel, Jaune Toujours, WB and the Mercenaries, Stikstof en Diamantairs naar Brusselse cafépodia.

De zomer loopt op z’n einde, en terrasjes kunnen weldra weer ingewisseld worden voor gezellige cafés. Maar niet getreurd, want Poppunt heeft daar nog steeds de ideale formule voor: Stoemp!, gratis concerten in authentieke Brusselse kroegen. Het dertiende seizoen start op woensdag 16 september met WB and the Mercenaries in café Merlo. Een jubileum, want dat is het 200e concert en de 250e artiest in de Stoemp!-geschiedenis. And counting, want dit najaar kan je weer heel wat gevestigde waarden en opkomend talent aan het werk zien in je favoriete kroeg.

Stoemp! behoudt ook deze editie zijn vertrouwde recept van gratis unieke caféconcerten van jong talent en gevestigde waarden, en dat voor Brusselaars, studenten, toeristen en pendelaars. Maar denk vooral niet dat alles bij hetzelfde blijft: Stoemp! staat niet stil, maakt nieuwe vrienden en slaat z’n vleugels uit naar nieuwe locaties. En ook die cafépodia hoeft u ondertussen al niet te letterlijk meer te nemen, met o.a. een volledig Stoemp!-podium op het studentenfestival Brussel Brost. Zo wijkt Stoemp! dit seizoen uit naar het charmante oude station in Laken. De Brusselaars van Jaune Toujours spelen er een thuismatch, met als voorprogramma de 17-koppige (zeventien, inderdaad!) Bravo Big Band. En daar stopt het niet, want Stoemp! gaat dit seizoen on tour voor een uitwisseling met het Gentse Trefpunt. De Gentse indieband Bear Run speelt in de Brusselse Roskam, en de Brusselse indierockers van WHIZ zakken af naar het Trefpunt in Gent.

Stoemp! Stage op Brussel Brost

Stoemp! slaat dit jaar de handen ook in elkaar met Br(ik, de servicedesk voor studenten in Brussel en de organisator van Brussel Brost. Het gratis stadsfestival opent het nieuwe studentenjaar op 24 september, inclusief een heus Stoemp!-podium. Op de Stoemp!-stage vind je, geheel volgens de Stoemp!-filosofie, de hele dag opkomend talent van eigen bodem: Mensch Erger Je Niet, Bruselo, Soldier’s Heart, Brutus, High Hi, Zwartwerk, Milpool en Whispering Sons.

Samenwerken doet Stoemp! dit seizoen ook met Wallonië i.s.m. BE for Music, de vlag waaronder Poppunt, Court-Circuit, Clubcircuit en Club Plasma samen aan een sterker Belgisch muzieklandschap werken. SUPERGENIUS – met (ex-)leden van Rise And Fall, Wiegedood, Castles, The Rott Childs, Blind To Faith en Hitch – bestormt op 15 oktober het podium van de Beursschouwburg voor een stevige portie post-hardcore à la Fugazi. De Waalse afgevaardigde die avond zijn de sludge-punkers van het Waals-Brusselse trio The Progerians, die er hun LP ‘The Fabulous Progerians’ lanceren, en voor de gelegenheid een hoop special guests mee brengen.

Van de chansons van Riguelle Chante Brel tot de hiphop van Eigen Makelij

En dat is niet het enige verse talent dat te spotten valt dit seizoen. De Nederlandstalige indierock van Piquet maakte pas nog een goede beurt op Pukkelpop, maar kan je tijdens Stoemp! gewoon checken in Le Coq. Nog zo’n show om naar uit te kijken is de Eigen Makelij Label Night. Het hiphoplabel brengt Team Panini en Diamantairs naar het Rits-café, met in hun kielzog een resem jong hiphoptalent. En ook in andere genres valt er naar goede gewoonte weer veel jong talent te spotten op Stoemp!, of wat dacht je van Seizoensklanken, Bear Run, Helsinki, Brent Beukelaar, Inck. of Glints Mammoths?

Afsluiten doet de Brusselse concertenreeks deze editie met een Stoemp! Deluxe. Patrick Riguelle, o.a. bekend als bandleider van De Laatste Show, brengt samen met topmuzikanten als Jan Hautekiet, Gwen Cressens en Chris Peeters het oeuvre van Jacques Brel.

Eén van de 16 Stoemp!-concerten van dit seizoen meepikken? Je vindt de volledige kalender op stoemplive.be

Stoemp! kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, PRG, Lotto, KBC, t-heater, Maes, FM Brussel, tvbrussel en Agenda.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Stoemp! – najaar 2015

16 sep – WB and the Mercenaries – Merlo

18 sep – Stikstof, Inck. & DAR dj’s en mc’s – DAR (buitenpodium) – 17u

19 sep – Seizoensklanken – Pianofabriek – 20u

20 sep – Stoemp! Deluxe: The Rhythm Junks, Wooly Mammoths & Wadou (i.s.m. AB) – Autoloze Zondag @ The Music Village – 14u

23 sep – Eigen makelij Label Night: Diamantairs, Team Panini + jong talent – Rits Café – 20u

24 sep – Mensch Erger Je Niet, Bruselo, Soldier’s Heart, Brutus, High Hi, Zwartwerk, Milpool & Whispering Sons – Brussel Brost Stoemp! Stage – 14u

25 sep – Younger Lovers (US) & Keeper Volant – Madame Moustache – 20u – €8

28 sep – Glints – Bonnefooi

29 sep – Piquet – Le Coq

07 okt – Helsinki & Milpool – Kafka

15 okt – Supergenius & The Progerians – Beursschouwburg – 20u

16 okt – Jaune Toujours & Bravo Big Band – Oud station, Laken – 20u30

20 okt – WHIZ & Bear Run – Roskam – 20u30

22 okt – Brent Beukelaer – Archipel

29 okt – Riguelle Chante Brel – Monk

7 nov – Bear Run & WHIZ – Trefpunt, Gent – 20u  – €8

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /