Stel jouw product/service/app/… voor op GLIMPS!

GLIMPS_22tracks_playlistimage

Ieder jaar presenteert het internationale showcasefestival Glimps ‘tomorrow’s music now’: het allerbeste van de Europese muziek van morgen, in het eeuwenoude maar eeuwig jonge Gent. Turkse jazz, Slovaakse indie of Franse electro: meer dan 60 artiesten uit heel Europa geven het allerbeste van zichzelf op 11 locaties in de Gentse binnenstad. Het publiek bestaat uit muziekliefhebbers & –ontdekkers én professionals uit de Europese muzieksector of -industrie. Die professionals verzamelen overdag ook voor de Glimps-muziekconferentie: een secuur samengesteld programma met keynotes, panelgesprekken en debatten over actuele topics in de muziekbusiness. Meer informatie via www.glimpsgent.be (festival) en www.glimpsconference.be (conferentie).

Young Starters Innovation Pitch

Op zaterdag 12 december staat de Glimps-conferentie helemaal in het teken van beginnende muzikanten en starters in de muzieksector. Tijdens de Young Starters Innovation Pitch krijgen 8 recent afgestudeerde new professionals de kans om hun innovaties, projecten en/of producten voor te stellen aan het internationale conferentiegezelschap. Uiteraard focussen we op services, technologische ontwikkelingen etc. die oplossingen bieden voor nieuwe uitdagingen in de muziekindustrie.

Deelnemen

Studeer je af in 2016, of ben je afgestudeerd in 2015, 2014 of 2013 en heb je een innovatief product, project of idee in verband met muziek uitgewerkt? Registreer je dan vóór 1 december 2015 via deze link. De 8 meest creatieve ideeën krijgen een plaats op het podium in de Handelsbeurs in Gent op zaterdag 12 december.

Omdat we een internationaal publiek verwachten, vragen we je de presentatie in het Engels te geven. Creatieve of interactieve presentaties zijn een pluspunt. Een pitch duurt maximum 10 minuten.

Workshop pitching

De geselecteerde deelnemers krijgen de kans om deel te nemen aan een workshop pitching. Je krijgt er tips over hoe je je ideeën op een professionele manier kunt voorstellen. Deze tips komen dan ook van pas voor je presentatie tijdens de Young Starters Innovation Pitch.

Meer details over deze workshop delen we mee in de uitnodiging die verzonden wordt na de selectie van de deelnemers, maar hou alvast zaterdag 5 december vrij.

Partners

De Young Starters Innovation Pitch is een gezamenlijk initiatief van Glimps, Poppunt, PXL Music en de studenten Eventmanagement van VIVES Kortrijk.