Spelen op een van de Europese showcasefestivals?

Artiesten die een showcase-concert willen spelen op de volgende edities van Eurosonic, Waves Vienna, Reeperbahn of MaMA kunnen zich daarvoor momenteel registreren.

Showcasefestivals zijn een bloeiend fenomeen in Europa. Muziekprofessionals (journalisten, platenfirma’s, management, boekingen,…) verzamelen zich gedurende enkele dagen in één stad en proeven van jonge en opkomende artiesten die gedurende enkele dagen het beste van zichzelf geven op verschillende podia. Professionals houden de vinger aan de pols, terwijl bands een platform krijgen aangereikt om potentieel in één klap verschillende sleutelfiguren te prikkelen en nuttige contacten te leggen.

Eurosonic (Groningen, Nederland), Reeperbahn (Hamburg, Duitsland), MaMA (Parijs, Frankrijk) en Waves Vienna (Wenen, Oostenrijk) zijn voor pop/rock/elektronische muziek enkele van grootste en invloedrijkste showcasefestivals in Europa. Voor elk van deze festivals kunnen artiesten zich momenteel registreren als kandidaat voor een showcaseconcert.

Waves Vienna, Wenen (2-4 oktober 2014)
inschrijven kan tot: 16 juni 2014
https://www.gigmit.com/waves-vienna-2014

MaMA Event, Parijs (15-17 oktober 2014)
inschrijven kan tot: 27 juni 2014
http://apply.mama-event.com/pages/info_en.php

Reeperbahn Festival, Hamburg (17-20 september 2014)
inschrijven kan tot: 18 juni 2014
http://www.reeperbahnfestival.com/en/service/band-application

Eurosonic, Groningen (14-17 januari 2015)
inschrijven kan tot: 1 september 2014
http://festival.eurosonic-noorderslag.nl/en/showcase/