Selectie-(©-Jokko)-Telex-1360x496

Sound Track selecteert nieuwe generatie artiesten

Voor de zomer schreven zich via vi.be méér dan 1.000 artiesten barstensvol ambitie in voor de 1e editie van Sound Track, het brand new podium- en kansenparcours van de livesector en Poppunt. De inzendingen waren stuk voor stuk van een hoog niveau. Bloed, hittegolfzweet en tranen heeft het de demojury gekost. Slapeloze nachten. De gemaakte keuzes waren ontzettend moeilijk, maar de deskundige mening van de jury is een feit.

Tromgeroffel!

Without further ado … de volgende 136 artiesten verdienen een felbegeerde stek op de selectiepodia van Sound Track (in alfabetische volgorde):

AbacinationAce KarterAemn BreakAlps.AnysaAstera z e r t y klavierwerkeBaltimorebantuprincess_Baruch WilliamsonBeaten By HippiesBeatsforbeachesBillie RodneyBONZOBosumBOY SILLYBrent BeukelaerBronceBUDGET TRASHChaz & DjaluColine & ToitoineConnardCrooked Stepsdepths.DhazedDillyDirty UndiesDividedDKDoloresDYCEElloEMEfamilybeachesForest / MountainForest Africa Danse MusicFriendly LizzieFuture MessiahGalineGeorge DylanGlasHelderGustav LeoHAMERSHarajamarHOFFMANICTOISAAKIsadoreJAKOMOjames francis kingJay MNGJesse NightsJibran ChadoulijstJulien FirminJuniperKaribu OrchestraKASKEklootzakkenzijnkutKOSMO SOUNDLapis LazuliLeonoreLeopard SkullLEPOPSKILincaLindeLo-lee-taLupa Gang Gang QuartetM.ChuziMae HillsManzo SoulMarieMassa NobuMaurad and MavenmelobirdMelting MallowsMen in TearsMeskerem MeesMeta PetaMolten PenguinMondingoMonkey JuiceMoody MaeMOONBOATmòs ensembleMotherMVNSINimbus CartNoden – Oakfield DriveOmar DahlOnionfuzzoskiPeenoisePEGAPINGPONGCLUBpolytePothamusPrince K. AppiahRatmosphereRewindRian SnoeksRonîROOKRoos DenayerSARGAM.Secret SinnersShaka ShamsShlundeeSIR LUKESoap HeadsSoft BoyStay IdleSTROOMSun GodsSundqvistSuuraSYMENTevin.MKThe Girl Who Cried WolfThe Girl Who Once WasThe Pink LemonsThe PurplemachineTSUGITuk Tuk ThailandTWOFVCEUma ChineUMMVENTILATEURVincent CoomansWARTAALWill King JrWilliams KaizariYokanYunotesZediam

De selectie is nieuw, fris, divers en zit boordevol muzikale ontdekkingen. Van jazz-, folk-, afro- en balkan-acts, over lo-fi singer-songwriters en alternatieve rockbands, tot ambient, electronica, dub, hiphop en trap producers en zelfs een neo-klassiek strijkorkest. Kortom, een verdraaid mooie muzikale vertaling van wat er leeft in Vlaanderen en Brussel.

De demojury bestond enerzijds uit programmatoren van de organiserende muziekclubs die als geen ander de vinger aan de pols houden in de eigen regio; anderzijds uit artiesten en pro’s met een achtergrond in de meest uiteenlopende muziekscenes, waaronder Ayco Duyster:

“Hartverwarmend om te ervaren hoeveel onontgonnen talent er nog pruttelt onder het deksel van het Vlaamse muzieklandschap.”

Tijdens de laatste twee weekends van september en het eerste weekend van oktober krijgt deze nieuwe, aanstormende generatie van artiesten met ambitie de kans om zich live te bewijzen. Er vinden selectierondes plaats in maar liefst 23 toonaangevende muziekclubs en -jeugdhuizen.

Mis zelf de kans niet om de meest beloftevolle bands, singer-songwriters, mc’s, producers en solo-acts van het moment aan het werk te zien. Kom ze toejuichen, kom ze bewonderen. De sound van Vlaanderen en Brussel ontdek je binnenkort vanop de eerste rij, ergens dichtbij jou in de buurt.

Antwerpen

Brussel

Limburg

Oost-Vlaanderen

Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen

What’s next? 46 artiesten stoten door naar een van de zes regionale finales. Daar worden ze op voorhand voor klaargestoomd in de organiserende muziekclubs. De 18 laureaten gaan door naar een kick-ass kansenparcours in 2020, waarin alles kan: van een jaar persoonlijke begeleiding en support van de brede muzieksector, residenties in de muziekclubs, over ondersteuning door grafische artiesten en fotografen, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows in een gloednieuw podiumcircuit van Vlaamse jeugdhuizen. Sound Track geeft artiesten een unieke kans om een versnelling hoger te schakelen.

Meer info over de artiesten en de shows? Verder op de hoogte blijven van Sound Track? Check de vernieuwde www.sound-track.be, Facebook en Instagram.