De Munt zoekt protesterend talent!

Songs Not BombsDe Munt organiseert de wedstrijd Songs Not Bombs rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Schrijf je eigen protestlied en misschien sta jij binnenkort wel op het podium van de Munt naast An Pierle en Marie Daulne

Hoe zien anti-oorlogsliederen er tegenwoordig uit? Hoe kan je relevant zingen over een dergelijk thema? De Munt nodigt iedereen – jong en oud, amateur of professionele muzikant – uit om aan de wedstrijd mee te doen: componeer je eigen song, chanson of aria op je eigen tekst, voer het live uit, alleen, gebruik instrumenten, een laptop of objecten naar keuze en upload je video van max. 3 minuten op de website van de Munt vóór 30 september 2014 in het formaat mp4 of mov.

De winnaars krijgen een masterclass op 4, 5 en 11 oktober geleid door An Pierle en Marie Daulne én het mooie podium van de Munt helemaal voor zich alleen tijdens een galaconcert op 13 oktober waar An Pierle en Marie Daulne eveneens zullen optreden.

Songs Not Bombs is een project dat parallel ontstaan is met Shell Shock, een opera- en dansproductie rond oorlog, psychologische wonden en de herdenking van Wereldoorlog I. Nick Cave schreef het libretto van het werk, Nicholas Lens de muziek. De choreografie is gecreëerd door Sidi Larbi Cherkaoui.