Son Lux op 19 oktober in Huis 23!

SonLux-Instagram-PostSon Lux is het intrigerende electropop project van Ryan Lott. Bij het grote publiek vooral bekend sinds zijn doorbraakplaat Lanterns van eind 2013. In juni bracht hij zijn vierde langspeler uit die verder borduurt op de ge(s)laagde organische sound van de voorgangers. De composities van Lott worden vaak gekenmerkt door een innovatief gebruik van vocalen en een gesofisticeerd samenspel van akoestische en elektronische elementen waarbij verschillende genres in elkaar overvloeien. Van jazz tot hip hop tot zelfs invloeden uit klassieke muziek. Deze veelzijdigheid draagt ongetwijfeld bij tot het feit dat Lott ook een veel gevraagde componist is voor film- en commerciële composities. In het verleden werkte hij trouwens al samen met kleppers als Sufjan StevensBeirut en Lorde

Op maandag 19 oktober speelt Son Lux in de AB. Live speelt Lott met een drummer en gitarist. Een combinatie die zowel door de (inter)nationale pers als het publiek zeer gesmaakt wordt. Getuige daarvan de schitterende set die ze vorig jaar in de AB Club speelden. Een prachtige combinatie van intiem en explosief, il faut le faire! 

Voor het concert laten we de band in gesprek treden met België’s eigen grootmeester van de betere indietronica.  Arne – Styrofoam – Van Petegem, gelauwerd muzikant en producer, zal Son Lux al hun muzikale geheimen ontfutselen. We hebben het onder andere over hun invloeden en inspiratiebronnen, het productieproces en de vertaling van plaat naar live. Kortom, alles wat je altijd al wou weten! 

Praktisch: 

Artist talk met Son Lux

Maandag 19 oktober, 18u

Huis 23, Steenstraat 23, 1000 Brussel (boven AB Café)

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht: stuur een mailtje naar yannick@poppunt.be met als onderwerp ‘Huis 23 Son Lux’ en vermeld ook je naam en telefoonnummer.

Beperkt aantal plaatsen!