Sector Lifetime Achievement Award gaat naar [PIAS]

Kunstenpunt en VRT hebben de eer en het genoegen om dit jaar de onafhankelijke platenmaatschappij PLAY IT AGAIN SAM [PIAS] te bekronen met een Sector Lifetime Achievement Award.

[PIAS] Recordings – in 1983 opgericht in België door Kenny Gates en Michel Lambot – stond op de eerste rij bij de doorbraak van de elektronische muziek en is gestaag uitgegroeid tot een van de grote spelers in de sector. De platenmaatschappij biedt onderdak aan Belgische toppers als Balthazar, Bazart, dEUS, Oscar and the Wolf en Soulwax, én verdeelt de platen van onder meer Muse en Adele.

Met de Sector Lifetime Achievement Award brengen VRT en Kunstenpunt hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. De award werd eerder al uitgereikt aan Herman Schueremans en Ancienne Belgique. 

“Wij zijn zeer vereerd door de Sector Lifetime Achievement Award”, reageren de oprichters. “Wij zijn erg trots op onze Belgische groepen, die we ook op internationaal vlak ondersteunen. Onze overtuiging blijft the best is yet to come.”

Op donderdag 7 februari vindt de 12de editie van de MIA’s plaats in Paleis 12, waar PIAS zijn award krijgt overhandigd.