De Ridder opnieuw op zoek naar vers muziektalent

Het derde seizoen van De Ridder op Eén gaat op zoek naar vers muzikaal talent van eigen bodem. Poppunt, VRT en Eyeworks slaan de handen opnieuw in elkaar om nieuw talent rechtstreeks van Poppunts kansenplatform vi.be naar primetime-tv te katapulteren.

In het tweede seizoen van De Ridder kon Vlaanderen al volop kennis maken met nieuw muzikaal talent van bij ons: van de Gentse dj/producer Artery of het melancholische Limburgse For Noah tot de gitaren van het Leuvense The Herfsts of de minimalistische pop van het Antwerpse trio Sue Me Charlie.
Welgeteld 379 bands, dj’s en producers zonden vorig seizoen hun tracks in, en bijna 40 nummers weerklonken in een meer dan een miljoen huiskamers.

Het breekbare ‘I wonder’ van het Gentse Birkenhead sierde de aftiteling van het tweede seizoen. Geen slechte promo voor een band die nog maar aan de weg timmert sinds 2013 of nooit eerder een single uitbracht. “Met De Ridder konden we een groter publiek aanspreken”, vertelt de band. “Meer mensen vonden de weg naar onze Facebook-pagina, en we konden rekenen op de aandacht van allerlei organisatoren en promotoren.” En zo kregen meer dan een miljoen kijkers op zondagavond niet alleen topfictie te zien, maar kregen ze er gratis en voor niets muzikale verborgen pareltjes bovenop.

Van de track die weerklonk als Helena De Ridder op café zat tot de nummers die ze via haar ipod beluisterde of de muziek op de autoradio: stuk voor stuk nummers van bij ons. Via de Second Screen app konden kijkers meteen doorklikken naar de vi.be-profielen van al dat net ontdekte talent.

En ook tijdens het derde seizoen brengt De Ridder dus vers muziektalent naar Vlaamse huiskamers. Bands, dj’s en producers die hun track wel eens op primetime-tv willen horen, kunnen nog tot 30 juni hun nummers insturen op Poppunts kansenplatform vi.be.