Ostrogoth - Rudy De Donckerkopie

Red Bull Music presents Hooked on Belgian Metal

RED BULL MUSIC MAAKT DOCU OVER 40 JAAR BELGISCHE METAL

“Die hele cultuur, die liefhebbende community achter de ruige klap, dat vind ik schoon!” zegt Amenra’s Colin H. van Eeckhout in Red Bull Music Presents Hooked On Belgian Metal, een documentaire van 63 minuten over de Belgische passie voor loodzwaar gitaargeweld. Want metal leeft in België. Al van begin jaren ’80 tot nu. In de gloednieuwe documentaire komen tal van Belgische bands aan bod. Van pioniers als Acid, Killer en Ostrogoth over vernieuwers als Cyclone, Channel Zero en Congress tot de heavy riffs van Evil Invaders, Steak Number Eight en Fleddy Melculy nu. Mét fantastische archiefbeelden natuurlijk.

Naar de documentaire!  

BRENG JE ZELF KABAAL UIT? 

In 2017 sloegen de partners van Be for Music de handen in elkaar in navolging van het Loud programma van Court-Circuit, dat zich inzet voor de metal en hardrock sector, om een beter zicht te krijgen op de scene van de hardere gitaren (metal, stoner, noise, punk, hardcore …). Met een fantastisch resultaat!  Met de hulp van muzikanten en professionals in de sector brachten we alle venues en festivals, managers, boekers, labels, promomensen … die actief zijn in die specifieke scene(s) in kaart.

Ontdek de kaart met venues en festivals hier! Vergaten we volgens jou belangrijke venues of festivals die zich ook inzetten voor de metal of hardrock scene? Let us know. Zo kunnen we de kaart blijven verbeteren. Daarnaast verzamelden we heel wat gegevens van managers, boekers, labels en promomensen, … die niet zo gemakkelijk op een kaart weer te geven zijn. Hulp nodig om je kabaal te promoten en uit te brengen? Poppunt (popadvies@poppunt.be) to the rescue!

Zeg nu nog eens “ik weet niet waar ik in godsnaam kan gaan spelen” of “ik zoek een label dat mijn lawaai wil uitbrengen”*Foto: OstrogothRudy De Doncker