PXL-Music, Poppunt & Kunstenpunt lanceren PROpeller

De muzieksector is bij uitstek een sector in verandering. Technologische (r)evoluties schudden de industrie door elkaar, businessmodellen worden aangepast, inkomstenstromen worden opnieuw gedefinieerd, … Elke professional, startend of met heel wat kilometers op de teller, wordt hiermee geconfronteerd en gaat dagelijks de uitdaging aan om gepaste antwoorden te geven. Drie partners slaan nu de handen in elkaar om (new) professionals hierin te ondersteunen.

Onder de noemer PROpeller organiseren PXL-Music, Poppunt en Kunstenpunt vanaf najaar 2015 inspirerende sessies over actuele topics en tendensen in de muziekindustrie. Met deze masterclasses willen de partners het begrip ‘levenslang leren’ (van cruciaal belang in de voortdurend veranderende dagelijkse werkomgeving) in de praktijk brengen en de vinger aan de pols houden van de muzieksector anno nu.

De PROpeller-sessies richten zich op muziekprofessionals (artiesten, managers, boekers, publishers, producenten, …), studenten en alumni van PXL-Music en andere geïnteresseerden. De masterclasses spelen in op nieuwe ontwikkelingen in diverse geledingen van de muziekindustrie met als doel de knowhow en expertise te vergroten van iedereen die dagelijks actief met muziek bezig is.

PROpeller-sessies worden op onregelmatige basis georganiseerd. We spotten opportuniteiten en prikken in wanneer mogelijk. PROpeller heeft geen vaste stek. De sessies vinden plaats op de meest geschikte locatie.

PROpeller @ Glimps

De allereerste PROpeller masterclass vindt plaats op Glimps, het internationale showcasefestival in Gent. Op donderdag 10 december nodigen we Allen Bargfrede uit, Associate Professor Music Business aan de prestigieuze Berklee College of Music. Bargfrede is Executive Director bij Rethink Music, de groep binnen Berklee die onderzoek doet naar toekomstige businessmodellen in de muziek. Hij is verantwoordelijk voor het Fair Music onderzoeksrapport over transparantie en geldstromen in de (digitale) muziekindustrie (download het volledige rapport hier). Op Glimps komt Bargfrede dit rapport in detail toelichten; hij formuleert ook oplossingen om meer transparantie te creëren, transacties en cash flows tussen aanbieders, gebruikers en rechthebbenden te versnellen en inefficiënties in die geldstromen weg te werken.

Alle info over de PROpeller-sessie met Allen Bargfrede (met als titel ‘Data & dollars – towards a fair payment model for artists & the music industry’) vind je hier. Na de lezing van Allen Bargfrede is er ruim de tijd voor vragen. Jouw vraag kan je nu al doorsturen via jan@poppunt.be.

Allen Bargfrede vervangt de eerder aangekondigde spreker Kareem Clarke (Post Graduate Fellow bij Berklee). De lezing kreeg ook een nieuwe plaats in de programmatie van de Glimps conferentie en is nu de opening keynote speech op donderdag 10/12 om 10u

Een delegate pass voor de volledige Glimps-conferentie koop je hier (aan 60 euro ipv 70 euro). Een dagpas koop je hier (50 euro).