PXL-Music organiseert NestLevel voor goede doel

In het kader van de Warmste Week organiseren op zaterdag 8 december 27 studenten muziekmanagement van PXL-Music (de Limburgse pop- en rockschool) de concertavond ‘NestLevel’ in Nest te Gent. De opbrengsten gaan intergraal naar het goede doel Music Fund. Deze organisatie zet zich in om muziekonderwijs een kans te geven in conflictgebieden, ontwikkelingslanden, maar ook in eigen land.

Op zaterdag 8 december organiseert PXL – Music Nestlevel in Gent. Nestlevel vindt plaats in zaal MUS op het Graaf van Vlaanderenplein vanaf 18u. De avond wordt gevuld met optredens van jong, lokaal talent. Page Down, HYPER!, Yokan, Walther en Ila verzorgen de line-up. Nest wordt omgebouwd tot een gezellige concertzaal waar er ook ruimte is om rustig een drankje te nuttigen.

NestLevel wordt georganiseerd ten voordele van Music Fund via Music For Life. Music Fund is een ontwikkelingsorganisatie die ervoor zorgt dat iedereen, zowel in binnen –als buitenland met muziek in aanraking kan komen. Ze halen oude instrumenten op, herstellen ze en delen ze dan uit in ontwikkelingslanden, conflictgebieden en eigen land. Daarnaast zetten ze zich ook in voor muziekscholen en artistieke projecten.

PXL-Music studenten komen dagelijks in aanraking met muziek, muzikanten en muziekinstrumenten, maar dat is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ze willen daarom mede-muziekliefhebbers in kansarme landen, maar ook in België, de kans te geven om te genieten van muziek.

PXL organiseert wel vaker events voor De Warmste Week. ‘Dansen Zonder Grenzen’ bijvoorbeeld vond in 2014 plaats op het Sint-Pietersplein te Gent. Kotvolume, in 2016, was een uitverkochte avond waarbij muzikanten op Hasseltse studentkoten intieme livesessies speelden. Goed bezig daar!