Poppunt & VRT brengen nieuw muziektalent naar radio & tv

Jonge talentvolle bands, muzikanten en dj’s krijgen via Poppunts kansenplatform vi.be airplay op Studio Brussel, MNM, Radio 1, Eén en nu ook Klara.

Vanaf zaterdag 18 oktober gooien Poppunt en VRT wekelijks nieuw klassiek talent in de ether in Boetiek Klassiek op Klara. De zender plukt jong talent van Poppunts online kansenplatform vi.be en treedt daarmee in de voetsporen van Studio Brussel, Radio 1, Eén en MNM. De samenwerking met Klara is de kroon op het werk van een jarenlange krachtenbundeling van VRT en Poppunt om vers talent airplay te geven.

Poppunt, advies- en aanspreekpunt voor muzikanten en dj’s, en de openbare omroep werken al langer samen om nieuw talent naar de Vlaamse huiskamers te brengen op nationale radio en tv. In 2001 gaf Studio Brussel jong talent voor het eerst airplay op de nationale radio met de Demopoll. In 2008 werd dat concept vervangen door Vi.be On Air, en sinds 2013 maakt Studio Brussel gebruik van vi.be om nieuw talent te zoeken met De Nieuwe Lichting. Ook Radio 1 werkt al jarenlang samen met Poppunt om jong talent airplay te geven, en stelt z’n vi.be-keuze wekelijks voor in Allez Allez. MNM ging eerder dit jaar met Start to DJ voor de vierde keer op zoek naar vers dj-talent op vi.be en ook op primetime-tv hoor je vers vi.be-talent in de soundtrack van De Ridder op Eén.

Poppunt zet zich al meer dan tien jaar in voor muzikanten en dj’s. In 2008 lanceerde Poppunt het kansenplatform vi.be: een grote online vijver van vers talent waaruit programmatoren en media kunnen vissen, en waarin artiesten de ideale toegangspoort vinden naar shows en media-exposure. Sinds de start verdeelde vi.be zo’n 2000 kansen over meer dan 1500 artiesten. In september 2013 lanceerde Poppunt een volledig vernieuwde versie van het platform, voorlopig te bekijken via beta.vi.be. In het afgelopen jaar vonden zo’n 5400 bands, dj’s, producers en solo-artiesten de weg naar de vernieuwde vi.be, en gingen 110 organisatoren en mediapartners samen 153 keer op zoek naar nieuw talent, wat resulteerde in 754 winnaars van o.a. podiumplaatsen en airplay.

“Het is uniek dat de openbare omroep samenwerkt met een organisatie die zich dagelijks inzet voor dj’s en producers”, zegt Poppunt-directeur Luc Nowé. Nergens anders in Europa krijgt jong talent op zo’n structurele manier kansen op radio en tv.”

“We vinden het belangrijk dat we als openbare omroep aanstormend, muzikaal talent tonen aan Vlaanderen en ondersteunen tijdens hun groeiproces”, vertelt Gerrit Kerremans, muziekcoördinator bij VRT. “Daarom geeft de VRT de rijke en diverse muziek van jonge, Vlaamse artiesten een prominente plaats in haar aanbod. We zijn ontzettend blij met onze structurele samenwerking met Poppunt, de belangrijkste leverancier van dat nieuwe talent.”

Door de jarenlange samenwerking tussen Poppunt en VRT belandden o.a. Amatorski, Amongster, Customs, Douglas Firs, Float Fall, Hydrogen Sea, Isbells, Jan Swerts, Marble Sounds, Oscar & The Wolf, Renée, School Is Cool, Senne Guns, Sherman, SX, Intergalactic Lovers en The Sore Losers ooit op nationale radio of tv.

En binnenkort schittert dus ook jong klassiek talent in dat rijtje. Te ontdekken vanaf 18 oktober, elke zaterdag tussen 15u en 18u, tijdens Boetiek Klassiek op Klara.