Poppunt stuurt opkomende bands Tubelight en Go March naar Europese toppodia

Het uitwisselingsproject Excite stuurt Tubelight en Go March naar toppodia in Scandinavië en Nederland. Tubelight geeft op 2 mei de aftrap op het toonaangevende Deense SPOT-festival.

Excite, voluit Exchange of International Talent in Europe, is de noemer waaronder Poppunt de beloftevolle Belgische bands Tubelight en Go March naar toonaangevende Europese podia stuurt. Voor dit project bundelen acht muziekorganisaties uit evenveel landen hun krachten om aanstormend talent uit te wisselen naar clubs en festivals over de landsgrenzen heen. Tubelight speelt op 2 mei, als een van de weinige niet-Scandinavische bands, op het Deense SPOT-festival en geeft zo de aftrap van de zesde editie van Excite.

Het Diestse Tubelight timmert al sinds 2008 aan de weg, maar sinds hun finaleplaats in HUMO’s Rock Rally 2012 zijn ze niet meer te stoppen. De band met als frontman Lee Swinnen – jep, zoon vàn – brengt een mix van psychedelische shoegaze en noise. Hun eerste single ‘Coming After You’ was begin 2014 niet van Studio Brussel en Radio 1 weg te denken. Hun album is in de maak, en dat mogen ze meteen op internationaal publiek uittesten. Op 2 mei staan ze op SPOT-festival, het grootste showcasefestival van Scandinavië. Eind september mogen ze dat nog eens overdoen op het Friese Freeze Festival.

Go March trekt in juli van thuisbasis Antwerpen naar Leeuwarden, waar ze verwacht worden op Welcome To The Village. In september mogen ze zich nog eens bewijzen voor een internationaal publiek op het Zweedse Live At Heart. Hun dromerig ‘cosmo rock for a bright future’, zoals ze het zelf omschrijven, begeeft zich op de grens tussen elektronische muziek en rock. Met muzikanten die hun sporen al verdienden bij bands als Statue en Broken Glass Heroes, is alleen al de samenstelling van de band voldoende om het etiket veelbelovend opgeplakt te krijgen.

Acht organisaties die zich inzetten voor jong talent bundelen hun krachten voor het uitwisselingsproject. Ze komen uit België, Denemarken, Nederland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg en sinds dit jaar ook Duitsland en werken samen met lokale toonaangevende clubs en festivals. Excite creëert zo dit jaar negentien speelkansen voor negen bands. Poppunt, aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers in Vlaanderen, vertegenwoordigt België samen met Muziekodroom (Play Festival) en PXL-Music. De Belgische afvaardiging Go March en Tubelight volgen Protection Patrol Pinkerton, The DeVilles, Polaroid Fiction, SX, Willow en Team William op, voor wie de vorige edities van Excite -naar eigen zeggen- een stevige boost betekenden.

Meer info over Excite, de deelnemende organisaties, festivals en bands vind je op excite-music.eu.

Links

Excite: excite-music.eu
Poppunt: poppunt.be
Tubelight: beta.vi.be/tubelight en facebook.com/tubelight
Go March: beta.vi.be/gomarch en facebook.com/gomarchgomarch


De volledige Excite-kalender:

  • 1–4 mei / Spot festival (Denemarken) / Charlotte Haesen (LX) – Tubelight (BE) – The Future’s Dust (NL)
  • 4–5 juni / GoNorth Festival (Schotland) / Hold Fast (NO) – Fuck Art Let’s Dance (GE)
  • 18–20 juli / Welcome to the village (Nederland) / Go March (BE)
  • 25–27 juli / Food For Your Senses Festival (Luxemburg) / Hold Fast (NO) – Fuck Art Let’s Dance (GE)
  • 15–16 augustus / Dockville Festival (Duitsland) / Charlotte Haesen (LX) – Pale Honey (SE)
  • 3–6 september / Live At Heart Festival (Zweden) – Siobhan Wilson (SC) – Go March (BE)
  • 26–27 september / Freeze Festival (Nederland) / Tubelight (BE) - Get Your Gun ( DE)
  • 3–4 oktober / Play Festival (België) / Get Your Gun (DE) – Siobhan Wilson (SC) – The Future’s Dust (NL)
  • 1–2 november / Sørveiv Festival (Noorwegen) / Pale Honey (SE) – Siobhan Wilson (SC)