Telex-MonkeyWeek-Fornet-FB

Poppunt ondersteunt Belgische acts op Monkey Week met Belgium Booms

Van 20 tot 23 november 2019 vindt de elfde editie van Monkey Week plaats in Sevilla. Het Spaanse showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan acts uit onder meer Spanje, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, België, Slovenië, Luxemburg, Colombia, Mexico, Chili en Denemarken.

Dit jaar pronken onder meer Slumberland, Fornet, Lenny Pistol en Yamila op de affiche, naast Tropical Fuck Storm, Lysistrata en Zulu Zulu.

Monkey Week maakt deel uit van het INES-netwerk (Innovation Network of European Showcase Festivals). De focus van het festival ligt op de shows zelf en op netwerking, maar er is ook een conferentie-luik onder de naam Monkey Brain Professional Conference.

Monkey Week wil een alternatief bieden voor de grotere, meer industry-driven festivals. Doordat het festival ook toegankelijk is voor het brede publiek, verschillen de sfeer en de intentie van de shows van de meeste andere showcase festivals.

Poppunt is dit jaar voor het eerst aanwezig om er de Belgische showcases te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne, i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques en met ondersteuning van SABAM for Culture.

Meer informatie
monkeyweek.org
Nico Kennes