Poppunt daagt organisatoren uit: zet je muzikale Lokale Helden in de schijnwerpers!

Met “Lokale Helden” roept Poppunt iedereen in Vlaanderen en Brussel op om op 30 april 2015 lokaal muzikaal talent een podium te geven

lokalehelden_NL_kleur

Zet op donderdag 30 april 2015 samen met de rest van Vlaanderen en Brussel je lokaal muzikaal talent in de schijnwerpers! Dat is het opzet van Lokale Helden, een gloednieuw project van Poppunt, aanspreekpunt voor dj’s, muzikanten en producers. Poppunt daagt daarom iedereen – van stad, dorp of wijk, straat of individu, tot jeugdhuis, jeugdvereniging, sportclub, museum of cultuurcentrum, uit om deel te nemen aan Lokale Helden en zo samen één grote ode aan lokaal muzikaal talent te organiseren.

Met Lokale Helden heeft Poppunt op donderdagavond 30 april 2015 één doel voor ogen: zwijgende televisietoestellen, ongewoon lege huiskamers en uitzonderlijk veel volk op straat, op pad voor een muzikale ontdekkingstocht van lokaal talent. En dat in heel Vlaanderen en Brussel: van De Panne tot Maaseik, van Essen tot Halle, en overal daar tussenin. Omdat er onder iedere kerktoren muzikale ontdekkingen schuilen. Om dat talent aan te moedigen om te blijven musiceren, het publiek de kans te geven om hun lokale helden te ontdekken en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren.

De Lokale Helden-missie

Letterlijk ie-de-reen kan deelnemen aan Lokale Helden. Jeugdbewegingen die samen met cultuurcentra een muzikaal evenement op touw willen zetten, muziekscholen die het toonmoment van hun studenten op 30 april willen laten doorgaan, jeugdhuizen die een dik feest op poten willen zetten met lokale dj’s, sportclubs die hun jaarlijkse barbecue willen organiseren, individuen die hun huiskamer willen openzetten, of hun garage, of hun kampvuur, of hun straat. Enzovoort, enzovoort. Iedereen die op 30 april 2015 iéts, wat dan ook, wil doen met lokaal muzikaal talent, maakt deel uit van de Lokale Helden-missie.

Dat lokaal muzikaal talent mag je trouwens breed interpreteren… iedereen in de buurt die muziek maakt is een potentiële lokale held: net samengestelde of juist gerodeerde bands, dj’s, singer-songwriters, coverbands, producers, … noem maar op. Enige spelregel is dat ze en link hebben met de lokale scene. Voor de rest geldt: anything goes. Een podium kan evengoed gehuurd, gesjord, of weggelaten worden. Poppunt staat organisatoren -of ze nu voor de eerste of voor de duizendste keer een concert organiseren- bovendien bij met nuttige tips & tricks, pakken inspiratie én een landelijke communicatiecampagne.

Gezocht: organisatoren

Met het Lokale Helden-project geeft Poppunt organisatoren in Vlaanderen en Brussel de kans om in één klap lokale muzikale helden op te sporen, ze in de kijker te zetten, alle buren op de been te brengen én bruggen te slaan tussen iedereen bezig met muziek, jeugd en cultuur in de gemeente. Wil jij deze uitdaging aangaan en samen met de rest van Vlaanderen en Brussel je lokaal muzikaal talent op 30 april 2015 een podium geven? Meld je aan als organisator op lokalehelden.be.

Lokale Helden maakt deel uit van de Week voor Amateurkunsten. Onder andere de vijf Vlaamse provincies, DKO, VVC, Vlabra’ccent, Circa, Fameus, ZInnema, de VVJ, Formaat, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Chiro Nationaal, KSJ VKSJ KSA, De Vlaamse Sport Federatie en ISB zetten zich mee achter de Lokale Helden-missie.