Poppitch Sessies met Jason Dousselaere, Franky De Smet-Van Damme en Slongs Dievanongs

Bands, muzikanten, dj’s, producers en managers kunnen iedere dag bij Poppunt terecht voor gratis advies binnen ieder aspect van hun muzikale traject: van de aanschaf van je eerste gear tot complexere topics als het uitbrengen en verkopen van je muziek, auteursrechten, belastingen, enz.
In december gaan onze popadviseurs samen met t-heater de hort op. We organiseren dan drie gratis groepssessies en brengen Jason Dousselaere (Teddiedrum), Franky De Smedt Van Damme (Channel Zero) en Slongs Dievanongs mee naar Gent, Brussel en Antwerpen.

De groepssessies starten met een korte pitch: iedere aanwezige band of artiest laat een stukje van z’n werk horen / vertelt waar ze staan, welke eventuele vragen er op dit moment zijn of waar ze naartoe willen. Daarna gaan we in op alle artistieke en zakelijke vragen die er rijzen. Heel wat opportuniteiten dus in één ontmoeting: je kan in dialoog gaan met mede-artiesten en krijgt antwoorden van een doorwinterde pro, je krijgt zakelijke en artistiek advies op maat en misschien wel antwoorden op vragen die je je zelfs nog niet stelde.

De sessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Slongs Dievanongs (ma 1 dec, 16 – 18u – Trix, Antwerpen)
Slongs Dievanongs, Antwerpse rapster, werkte zichzelf naar de voorgrond in het programma ‘In De Mix’, waarin ze het feelgood nummer Goeienmorgen, Goeiedag van Nicole & Hugo onder handen nam samen met Brahim en er zowaar een reggea/dancehall/dubstep-versie van maakte. Een beetje de Queen Bee van de Belgische hiphop, en familie van Halve Neuro en de Zologie.

Franky De Smet-Van Damme / Channel Zero (di 2 dec, 16 – 18u – Huis 23 AB, Brussel)
Belgiës metaltrots “Channel Zero” tourde met onder andere Megadeth, Spudmunsters, Biohazard, Mucky Pup, Danzig en KISS. Frontman Franky doorzwom al zo goed als alle watertjes waar je als muzikant komt voor te staan, en bereikte steeds veilig de overkant. Een brok onvervangbare ervaring en een klare kijk op muziek over de genres heen.

Jason Dousselaere / Teddiedrum (wo 3 dec, 16 – 18u – Zebrastraat, Gent)
Jason Dousselaere ken je misschien van Teddiedrum of The Violent Husbands, of misschien zag je hem in december 2012 aan het werk in het Canvas-programma Soundtrack, samen met Dijf Sanders (Teddiedrum), Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Eva De Roovere. Onlangs lanceerde hij samen met Eva Binon een nieuw project ‘Friends are magic’, waarvan de song ‘Deny your Coma’ alvast de eerste worp is.

Inschrijven kan tot en met een dag voor de sessie, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen, en doe je hier.

t-heater