Play & Produce roept zaterdag 8 november uit tot nationale dag van de elektronische muziek

Poppunt brengt de electronic music scene opnieuw samen tijdens Play & Produce: een volledige dag voor dj’s en producers (of wie dat wil worden) in de Gentse Vooruit.

Op zaterdag 8 november brengt Poppunt voor de vierde keer de electronic music scene samen in de Vooruit in Gent voor Play & Produce: een volledige dag voor dj’s en producers (in wording), met o.a. Music & Business Talks, DJ Masterclasses, Feedback, Demo Pitch, een Academy voor beginners en een gear-beurs. Dave Clarke, Paula Temple, Detroit Swindle, Marco Bailey, Kraak & Smaak, dj Slow, Lefto, Poldoore, Red D én vele anderen delen tijdens Play & Produce hun knowhow met de volgende generatie dj’s en producers.

Op zaterdag 8 november doet I Love Techno ’s avonds Flanders Expo weer op z’n grondvesten daveren. Vlak daarvoor reikt Red Bull de Elektropedia Awards uit. En overdag geeft Play & Produce in de Vooruit het startschot van de zelfverklaarde nationale dag van de elektronische muziek. Vanaf 12u30 staat de volgende generatie dj’s en producers te trappelen om zich onder te dompelen in het Play & Produce-programma, om met een koffer praktische tips & tricks, muzikale en zakelijke skills, nieuwe contacten op zak of gewoon onwaarschijnlijk geïnspireerd weer naar buiten te gaan.

Die volgende generatie dj’s en producers, die zijn trouwens niet bepaald met weinig: de vorige drie edities vulden steevast elke vierkante meter van de Vooruit met zo’n 1.200 bezoekers. En ook dit jaar wordt de Vooruit van boven tot onder ingepalmd. En dat allemaal in zowat alle genres die elektronische muziek anno 2014 kent: van house, techno of drum-’n-bass tot hiphop, harddance, broken beats of future beats.

Van de live-set-up van Detroit Swindle tot 15 jaar Lefto

Zo praat The Baron of Techno Dave Clarke in z’n Music Talk met Red D over -jawel- techno, voor hij ’s avonds I Love Techno voor de zeventiende keer inpalmt. Paula Temple, boegbeeld van de hedendaagse technoscene, springt voor haar passage in Flanders Expo binnen in de Vooruit om haar productieproces uit de doeken te doen. Meer productietips krijg je van hofleverancier van goede vibes Poldoore en van het Nederlandse trio Kraak & Smaak. The Subs vertellen hoe ze hun nummers vertalen van studio naar explosieve liveshows en ook het Nederlandse Detroit Swindle laat onder de motorkap van z’n unieke live-set-up kijken. Verder in de Music Talks vertelt Emmanuel Barron (referenties: Savoir Faire, Bromance, Gesaffelstein Brodinski) je over de Franse scene, blikt Lefto terug op 15 jaar platen draaien, vertelt Herrmutt Lobby over z’n beatfaders en kom je o.a. alles te weten over analoge synths.

Dj’s op zoek naar praktische tips en tricks komen aan hun trekken in de DJ Masterclasses. Dj Slow (head honcho van het excentrieke label Pelican Fly) deelt z’n trucs deelt over het mixen van future beats, Murdock doet dat voor drum-’n-bass, de wereldkampioenen DMC van The Mixfitz tonen hun turntablism-kunsten en dj Ghost laat de vloeren van de Vooruit trillen met tips over het mixen van harddance en aanverwanten.

En omdat je als dj of producer maar beter wat kennis hebt van zaken, staan er ook Business Talks op het programma. Hoe werken labels anno 2014? Wat zijn de do’s-and-don’ts om shows te versieren, hoe gaat het eraan toe achter de zakelijke schermen van Warhola en welke invloed heeft Pioneers nieuwe telg KUVO op dj-land? Ook voor de Business Talks trommelde Play & Produce niet de minsten op: techno-icoon Marco Bailey, Laundry Day-programmator Tom Stoop, Renaat Vandepapeliere (R&S), Eppo Janssen (Pukkelpop), Eric Smout (Democrazy), Kristof ‘Goldfox’ Claes en andere key players uit de muziekindustrie delen hun inzichten.

Van beats voor beginners tot een demo pitch

In de categorie gloednieuw is er dit jaar de Academy, waar bezoekers zonder dj- of producer-ervaring de hele dag terecht kunnen. Voor deze stevige portie beats voor beginners is helemaal zero voorkennis vereist. Voor wie al wat verder zit in z’n dj- of producer-parcours en al tracks of remixes heeft liggen, blijft de Feedback een zeer gewaardeerd programma-onderdeel. Dé uitgelezen kans om als jonge dj of producer je werk te laten horen aan je muzikale helden, en bovendien met goede raad weer naar huis te gaan. Delen dit jaar persoonlijk advies uit: Moonlight Matters, Gullfisk, San Soda, Gratts, Mumbai Science, Nadiem Shah, AKS, dj Bobby Ewing, Michael Midnight, Peter Luts, The Oddword, Kong, One87 én 21 andere pro’s.

Wie helemaal zeker van z’n stuk is, krijgt in de nieuwe Demo Pitch de once-in-a-lifetime kans om zichzelf face-to-face te pitchen aan toonaangevende labels, zoals het voorstaande dance-label uit de UK Hospital Records, het Nederlandse Top Notch (huis van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig), het legendarische R&S Records, N.E.W.S., [PIAS], Sony, Warner en Tangram Records.

En alsof dat allemaal nog niet voldoende is om je dj- of producer-hartje de hele dag op te halen, is er ook nog de Playground: de beurs waar producenten van dj- en producer-gear hun laatste snufjes tonen.

De vierde editie van Play & Produce is opnieuw een must voor iedereen die met elektronische muziek bezig is, van mainstream tot underground, en van doorwinterde pro’s tot slaapkamer-dj’s of -producers (of wie dat wil worden).

Afspraak op zaterdag 8 november, Vooruit Gent.

Praktisch

Play & Produce vindt plaats op zaterdag 8 november van 12.30 tot 19.00 in de Vooruit in Gent. Tickets kosten € 12 in voorverkoop en € 15 aan de kassa (exclusief studenten- en jongerenkorting) en zijn verkrijgbaar bij Vooruit, Fnac en op playandproduce.be

Info, line-up en tickets: playandproduce.be

Partners

Poppunt werkt voor Play & Produce samen met tal van partners: Vooruit, Minard, KBC, Lotto, t-heater, Maes, PRG EML, Studio Brussel, Acht, Ello Mobile, stad Gent, Alles Kan, Forum voor Amateurkunsten, Amptec, Arturia, Bekafun, Bose, DJ Mag, DJ-School, EMstudios, FACE, Interface, KEYMUSIC, Kozzmozz, Moré, MusiCasa, Pioneer, Prolight+Sound, Roland, MusiCasa, SABAM For Culture, Sennheiser, Soundsystem, Steinberg en Variphone