Play & Produce 2014

Nationale en internationale dj- en producersgrootheden delen hun knowhow met een volgende generatie.

Op zaterdag 8 november doen o.a. Dave Clarke, Paula Temple, Kraak & Smaak, The Subs, Murdock, San Soda en Lefto hun dj- en producerstrukendoos open in de Gentse Vooruit tijdens de tweejaarlijkse afspraak voor iedereen in de electronic music scene.

Op zaterdag 8 november brengt Poppunt opnieuw de electronic music scene samen in de hele Gentse Vooruit voor Play & Produce: een volledige dag voor dj’s en producers, die hen de kans geeft om te werken aan hun creatieve, technische en zakelijke skills. Tijdens deze vierde editie delen onder andere Dave ClarkePaula TempleEmmanuel Barron (Savoir Faire), Kraak & SmaakThe SubsSan SodaLefto en Murdock hun knowhow met een volgende generatie dj’s en producers. Nieuw deze editie is de Play & Produce Academy voor absolute beginners, en de Demo Pitch, waar wie al stevig in z’n dj – of producersschoenen staat zichzelf face-to-face aan de man kan brengen bij toonaangevende labels.

Toen Poppunt – aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers – Play & Produce voor het eerst organiseerde in 2008, bevond elektronische muziek zich nog een tikkeltje in de marge. Dj’s en producers met ambitie vonden amper antwoorden op hun vragen, en dus werd Play & Produce in het leven geroepen. Anno 2014 draaien zelfs de stevigste rockers hun hand niet meer om voor een streepje elektronica en is elektronische muziek alomtegenwoordig. Deze editie van Play & Produce gaat dan ook’ Back to the Future’ en blikt terug op de geschiedenis van de elektronische muziek, maar kijkt ook uit naar wat de toekomst brengt.

Van oud naar nieuw en van nieuw weer naar oud dus, en dat over alle genres heen: van de old school techno van technobaron Dave Clarke – een van ’s werelds grootste dj’s die al 17 jaar een vaste waarde is op I Love Techno – tot de Broken Beats van Herrmutt Lobby. Van de hiphop van Poldoore of Lefto tot koningin van de hedendaagse techno-scene Paula Temple. Van het boegbeeld van de Franse scene Emmanuel Barron, leading man bij het toonaangevende Franse label/management Savoir Faire, tot de don van de Belgische drum-’n-bass-scene Murdock. Zijn ook van de partij: het Nederlandse productietrio Kraak & Smaak, de DMC Champs van The Mixfitz, de koning van het hardere werk dj Ghost en mastering-mastermind Jerboa.

Feedback & Demo Pitch

Naast dat legertje pro’s dat z’n knowhow zomaar te grabbel gooit in Music & Business Talks en DJ Masterclasses, staat er op 8 november ook een klein arsenaal aan pro’s uit de muziekindustrie klaar om dj’s en producers van goede raad en/of schouderklopje te voorzien tijdens de Feedback. Sebastiaan Vandevoorde (Moonlight Matters), Gregory Wuytack (Gullfisk), Nicolas Geysens (San Soda), Tristan Jong (Gratts), Jonas Kiesekoms (Mumbai Science), Nadiem Shah (N.E.W.S.), Mattias Vanderheyden (AKS), Jimmy Dewit (Bobby EwingKim Mathijs (Michael Midnight), Peter Luts (Lasgo), Boy Kortekaas (The Oddword), Koen Galle (Kong), Jurgen Vanhessche (One87) én 21 andere pro’s onderwerpen tijdens Play & Produce tracks en remixes aan hun geoefende oor en sturen bezoekers met wijze raad en/of schouderklopje terug naar huis.

Wie niet meer twijfelt aan z’n dj- of producerskunsten, kan die meteen face-to-face verkopen aan toonaangevende labels tijdens de gloednieuwe Demo Pitch. Onder andere WarnerSonyPIAS, het bass-label Tangram Records, het experimentele R&S Records, het Nederhop-label Top Notch (NL) en het state of the drum-’n-bass-art-label Hospital Records (UK) staan tijdens Play & Produce paraat om vers talent te scouten.

Beats voor beginners

Of je nu beginner, semi-professoneel of een doorwinterde pro bent: Play & Produce heeft de ambitie om iedereen weer naar huis te sturen met bakken inspiratie en opgedane kennis. Maar ook wie nog helemaal zero ervaring heeft met draaien of beats produceren, heeft voortaan veel te zoeken op Play & Produce. In de Play & Produce Academy – in de Minard-schouwburg, op zo’n 100 meter van de Vooruit – kunnen beginners de hele dag terecht om de absolute basis der dj- en producersskills te leren.

En zo wordt iedereen op z’n wenken bediend: van de beginner die voor het eerst een draaitafel ziet tot de semi-pro die op Play & Produce de broodnodige contacten met de professionele wereld wil leggen. Van de producer-met-ambitie die wel eens wil weten wat z’n tracks waard zijn tot de pro die inspiratie vindt in de Music Talk van pakweg Dave Clarke.

Afspraak op zaterdag 8 november, Vooruit Gent.

__________

Praktisch

Play & Produce vindt plaats op zaterdag 8 november van 12.30 tot 19.00 in de Vooruit in Gent. Tickets kosten € 12 in voorverkoop en € 15 aan de kassa (exclusief studenten- en jongerenkorting) en zijn verkrijgbaar bij Vooruit, Fnac en op playandproduce.be

Info, line-up en tickets: [playandproduce.be]

Partners

Poppunt werkt voor Play & Produce samen met tal van partners: Vooruit, Minard, KBC, Lotto, t-heater, Maes, PRG EML, Studio Brussel, Acht, Ello Mobile, stad Gent, Alles Kan, Forum voor Amateurkunsten, Amptec, Arturia, Bekafun, Bose, dj-school, EMstudios, FACE, Interface, KEYMUSIC, Kozzmozz, Moré, MusiCasa, Pioneer, Prolight+Sound, Roland, MusiCasa, SABAM For Culture, Sennheiser, Steinberg en Variphone.