Platenlabel Kurious viert 1-jarig bestaan met straffe line up op StuDay

10628393_580433835400351_7809330594681472502_nHoera! Kurious mag z’n eerste kaarsje uitblazen. Dat viert het jonge platenlabel en artiestenbureau met de hosting van de Port of Antwerp-stage op StuDay. Het jaarlijkse studentenfeest dat op donderdag 24 september zo’n 20.000 enthousiastelingen naar de Antwerpse Sloepenweg trekt. Na de succesvolle samenwerking met GATE15, de Antwerpse studentenkoepel, vorig jaar kon een tweede hosting niet uitblijven. De dansbenen worden dit jaar verzorgd door toppers als Raving George, Faisal en Kurious-poulains Mr_Fuzz en Polar Youth.

Kurious werd een jaar geleden opgericht door drie ondernemende Antwerpenaars. Jochem, Rien & Stijn namen elk hun ervaring in de muziek- en mediawereld mee om een platenlabel en artiestenbureau op te richten dat zich focust op jong DJ & producer-talent. Exponenten zijn zowel Ravenous en Mr_Fuzz, die beiden de Studio Brussel Tomorrowland-contest wonnen als Polar Youth, die dankzij haar eigen producties lof krijgt toegezwaaid van belangrijke buitenlandse blogs.

„Ik had al een platenlabel opgericht dat zich voornamelijk richt op housemuziek. Maar omdat je de laatste jaren zoveel nieuw talent zag opkomen in verschillende elektronische muziekstijlen, leek het me tijd voor een nieuw project. Dat werd Kurious. We willen echt jong talent de nodige duw in de rug geven. En in Rien Samson, die werkte voor het grote boekingsbureau Busker, en Stijn Van de Veken, die al jaren bij VRT z’n strepen verdient, vond ik de perfecte partners”, vertelt Jochem Peterson, de CEO van Kurious.

Wat de toekomst nog brengt voor de jonge wolven van Kurious? Daar is Rien kort, maar krachtig over: „We hebben nog een paar stevige producties klaar staan om te releasen via ons label. Daarmee hopen we de muziekwereld aangenaam te verbazen. Ook enkele fijne samenwerkingen met onder meer het MAS, staan op het programma. Zo hopen we ons stevig te nestelen in de Belgische muziek wereld .”

Meer informatie over Kurious vind je hier:

http://www.kurious.be

http://www.facebook.com/wearekurious

http://www.instagram.com/wearekurious

http://www.twitter.com/wearekurious

http://www.youtube.com/wearekurious