Piquet, Warhola en Rusty Roots nieuwe artists in residence in Muziekodroom

Muziekodroom werkt jaarlijks met enkele artiesten in residentie. Met dit project wil het als muziekcentrum extra steun geven aan talentvolle muzikanten. De residenten krijgen een vaste en aangename werkomgeving en toegang tot een netwerk en expertise waar nodig. In het nieuwe seizoen nodigt Muziekodroom drie talentvolle bands om zich verder te ontwikkelen: Piquet, Warhola en Rusty Roots. De drie bands krijgen alvast een podiumplek op Play Festival 2014 en mochten in de weken voor het festival samenwerken met een ervaren muzikant. Het resultaat kan je zien in 3 beklijvende videoclips.

Piquet viel hard op in de jongste Limbomania, weet punk, pop en Nederlandstalige vreemde vocals tot een pittig geheel te ballen. Over zichzelf: “Piquet kraakt met veel liefde uw aambeeldje. In de super future liefdesdriehoeken we richting Somalische eenhoorns en Tsjetsjeense buidelratten. De tweede sekserock doet het hart van synchroon zwemmende dwergen touwtjespringen. Langs neon lichtreclame zijn wij er ter genezing van uw onbeantwoordbare liefde. Liefde.” Voor Play Festival werkte Piquet samen met Drums Are For Parades-frontman Wim Reygaert.

Warhola. Band uit de toekomst. Vijf getalenteerde muzikanten die je meenemen op een eigenaardige trip. Straffe mix van live & elektronica, weirde vocalen en een soort universele liefde. Speelden op HUMO’s Rock Rally hun eerste live-shows, maar wisten het gelijk tot winnaar te schoppen. Werken in de winter van 2014-2015 aan nieuw materiaal en een release die je in de loop van 2015 mag verwachten. Zij werkten in Muziekodroom samen met Mauro Pawlowski.

Rusty Roots koos in 2014 voor een kentering. Ze releasten hun (door Mario Goossens geproducete) album “Your Host” waarmee ze het schopten tot Album van de Week op Radio1, een volle Grote Zaal in Muziekodroom uitverkochten en tal van festivals speelden. Touren in het najaar van 2014 doorheen de beste clubs van Nederland en Vlaanderen. Ervaren mannen, deze band, maar zijn pas nu aan het doorgroeien met de vibe en potentieel dat ze nog in reserve hebben steken. De band nodigde Cedric Maes van The Sore Losers uit om met hen te werken in Muziekodroom.

De drie bands herwerkten samen met de gastmuzikant een eigen nummer tot een verrassend nieuwe song. De song werd live gespeeld en gefilmd door Stoorzender, het resultaat kan je hier in de volgende dagen ontdekken.

Piquet, Warhola en Rusty Roots spelen live op Play Festival op zaterdag 4 oktober 2014. Alle info vind je op www.playfestival.be.