Persbericht: Poppunts uitwisselingsproject Excite barst uit zijn voegen

Tussen 5 en 7 oktober verwelkomen Poppunt, PXL-Music en Muziekodroom buitenlands talent in Hasselt en Gent in het kader van EXCITE, languit ‘Exchange of International Talent in Europe’. Met dit uitwisselingsproject sturen 9 Europese muziekorganisaties sinds 2009 beloftevolle bands op buitenlands avontuur. De komende twee jaar kan EXCITE bovendien op subsidies van het prestigieuze Creative Europe-fonds rekenen, waardoor het project een stevige boost krijgt.

Met EXCITE bundelen 9 Europese muziekorganisaties uit Denemarken, Schotland, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland en België de krachten om beloftevol muziektalent uit te wisselen over de landsgrenzen heen, en hen zo een unieke ervaring én een stevige carrièreboost te bezorgen. In België nodigt Poppunt samen met PXL-Music en Play Festival (Muziekodroom) de Duitse electronicaband Tellavision en het Fins-Nederlandse R&B-collectief F.U.N.C. uit. De bands spelen tussen 5 en 7 oktober op Play Festival in de Muziekodroom, in de Hasseltse koffiebar/platenwinkel Just for the record, op Urgent.fm en in de Gentse Charlatan voor een Democrazy-show.

Het uitwisselingsproject is daarmee aan z’n 9e editie toe, en stuurde in het verleden o.a. de Belgische acts SX, LTGL, Willow, Go March, Brutus, Tubelight, Protection Patrol Pinkerton en Team William op buitenlands avontuur. Dankzij de financiering van Creative Europe barst Excite de komende twee jaar helemaal uit z’n voegen. Zo breidt het project uit naar Slovenïe, Spanje, Polen en Portugal, zullen de toerende bands op nog meer professionele begeleiding kunnen rekenen, en zal Excite een podium cureren op het gerespecteerde showcasefestival Reeperbahn in Hamburg. Het resultaat? Zo’n 100 optredens van ongeveer 60 acts, tijdens zo’n 30 festivals in maar liefst 13 Europese landen, en dat allemaal op twee jaar tijd.

Meer info over Excite, de deelnemende organisaties, festivals en bands vind je op excitemusic.eu.

Shows