Persbericht: Poppunt trekt eropuit met de Poppunt Sessions

Tussen 16 en 29 november slaan Poppunt, Muziekodroom, AB, Muziekcentrum Trix en Het Depot de handen in elkaar voor de Poppunt Sessions: vier inspirerende avonden over muziek (maken) in Hasselt, Brussel, Antwerpen en Leuven. Onder het motto “Music InsideOut” delen o.a. Sonic Youth-held Thurston Moore, Battles-drumlegende John Stanier, 4AD’s Head of A&R Ed Horrox, Björk’s producer Valgeir Sigurdsson en hiphop-boegbeelden Oddisee, Coely en LeFtO hun knowhow over muziek maken, en alles wat daar vandaag de dag bij komt kijken.

alg_header copy

Donderdag 16 november, Muziekodroom Hasselt

De Hasseltse Muziekodroom bijt de spits af op donderdag 16 november. Gitaargod Thurston Moore richtte ooit Sonic Youth op, speelt bijna 40 jaar later nog steeds de festivals plat en cureert tussendoor ook nog het Kortrijkse Sonic City-festival. In de Muziekodroom vertelt hij waar hij de inspiratie blijft halen. Laten ook in hun kaarten kijken op donderdag 16 november: de Luikse punk kids van Cocaine Piss, Hypertension Records-oprichter Ralf Leesen, en de eigenzinnige boekers van Live Fast Die Young.

Donderdag 23 november, AB Brussel

Blogger en manager Jarri Van der Haegen aka Disco Naïveté en de Gentse poprevelatie Charlotte Adigéry (WWWater) vertellen op donderdag 23 november hun verhaal in de Brusselse AB, én brengen bovendien schoon volk mee. Ed Horrox – Head of A&R bij het legendarische Britse indielabel 4AD — deelt z’n inzichten in de muziekindustrie. Kunstenares en zangeres Hannah Diamond maakt deel uit van het Britse collectief PC Music en vertelt hoe ze haar imago tot in de puntjes polijst, en ook Amenra’s Colin H. Van Eeckhout vertelt hoe hij z’n zaakjes voor elkaar krijgt.

Zaterdag 25 november, Trix Antwerpen (XL)

Wie echt niet genoeg krijgt van muziek, kan op zaterdag 25 november z’n hart ophalen tijdens de XL Session in muziekcentrum Trix. Drumlegende John Stanier van Battles en Helmet deelt z’n tips & tricks, de IJslandse klankarchitect Valgeir Sigurðsson — referenties: Björk, Feist, Damon Albarn — legt uit hoe je een eigen sound creëert, en Bob Van Heur van het vooruitstrevende Utrechtse festival Le Guess Who? geeft inzicht in z’n programmatieproces. Radio-icoon Ayco Duyster geeft een lesje in vastberadenheid, en Illuminine zorgt voor neo-klassieke soundscapes bij dat alles.

Maar daar stopt het niet. Specialisten van Roland, Ableton en de muziekhogeschool PXL-music onthullen hun gear- en production-geheimen, tijdens de Business lectures ontdek je alles over de zakelijke kant van muziek maken, én welgeteld 40 pro’s uit de muziekindustrie — waaronder Kirsten Lemaire (Studio Brussel), Boudy Verleye (Brihang), Gerrit Kerremans (Muziekcoördinator VRT), Christian Pierre (Musickness), Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) en Ilse Liebens (Radio 1) — staan paraat om de tracks van de volgende generatie van gefundeerde feedback te voorzien.

Woensdag 29 november, Het Depot Leuven

Hiphop is hotter than ever, en dat zullen ze op woensdag 29 november geweten hebben in Het Depot in Leuven. Rapper en producer Oddisee, dj en tastemaker LeFtO en de bezielers van het Berlijnse Jakarta Records werpen een blik op hiphop anno 2017. Partners in crime Coely & DVTCH NORRIS doen samen met hun label/management Beatville hun parcours uit de doeken, en de West-Vlaamse hiphopper/poëet Brihang verschijnt in beeld.

Praktisch

De Poppunt sessions vinden plaats op 16, 23, 25 en 29 november in respectievelijk de Muziekodroom in Hasselt, Ancienne Belgique in Brussel, Muziekcentrum Trix in Antwerpen en Het Depot in Leuven. Tickets kosten € 10 in voorverkoop en € 13 aan de kassa en zijn verkrijgbaar via sessions.poppunt.be.