Persbericht: Poppunt stuurt LTGL en Wooly Mammoths op buitenlands avontuur

LTGL---facebook-post

Poppunt, PXL-Music en Play Festival (Muziekodroom) sturen de komende maanden de Hasseltse producer LTGL en de Brusselse psych pop band Wooly Mammoths naar buitenlandse toppodia met Excite. Met Excite – voluit Exchange of International Talent in Europe – bundelen 9 Europese muziekorganisaties uit evenveel landen de krachten om beloftevolle artiesten uit te wisselen over de landsgrenzen heen, en hen zo een unieke ervaring én stevige carrièreboost te bezorgen.

De Hasseltse/Poolse/Jamaicaanse producer LTGL – echte naam: Ashley Morgan – mag op vrijdag 8 juni de spits afbijten in Schotland. LTGL – languit Living The Good Live – kan o.a. Gilles Peterson en Lefto tot z’n fans rekenen, speelde al in het voorprogramma van The Gaslamp Killer in de AB, en mocht als eerste Belg ooit een Boiler Room set draaien. In Schotland mag hij zichzelf bewijzen voor buitenlands publiek én muziekprofessionals op het toonaangevende Schotse showcasefestival XpoNorth

Het vijfkoppige Wooly Mammoths ontstond uit het ter ziele gegane Karma Police, dat ooit nog door Luc De Vos geselecteerd werd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Twee extra bandleden en een stevige scheut psychedelica later, brengen de naar Brussel uitgeweken Limburgers zomerse indiepop die doet denken aan Tame Impala of Kurt Vile. Op woensdag 5 oktober mogen ze het beste van zichzelf geven voor het publiek van het Lost In Music-festival in het Finse Tampere.

Excite staat voor Exchange of International Talent in Europe en is een samenwerking tussen muziekorganisaties uit België, Denemarken, Nederland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Duitsland en Finland. Die muziekorganisaties werken op hun beurt samen met lokale toonaangevende clubs en festivals. Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers in Vlaanderen, vertegenwoordigt België samen met Muziekodroom (Play Festival) en PXL-Music.

Ondertussen is het uitwisselingsproject al aan z’n achtste editie toe. Onder andere Brutus, Go March, Tubelight, Protection Patrol Pinkerton, SX, Willow en Team William gingen LTGL en Wooly Mammoths voor in hun buitenlands Excite-avontuur.

Meer info: excite-music.eu