Persbericht: Poppunt stuurt And They Spoke in Anthems, Brutus en Byron Bay naar Europese toppodia

In het buitenland spelen, het is de droom van menig muzikant. Poppunt, PXL-Music en Muziekodroom geven elk jaar drie opkomende Belgische bands die kans in het kader van het uitwisselingsproject Excite. Daarmee bundelen negen Europese muziekorganisaties de krachten om aanstormend talent uit te wisselen én een waardevolle ervaring te laten opdoen over de landsgrenzen heen. Dit jaar trekken And They Spoke in Anthems, Brutus en Byron Bay naar toonaangevende clubs en festivals in Denemarken, Nederland en Noorwegen. And They Spoke in Anthems geeft op 1 mei de aftrap van de zevende editie van Excite op het Deense SPOT-festival. 

Excite staat voor Exchange of International Talent in Europe en is een samenwerking tussen negen organisaties die zich inzetten voor jong muzikaal talent. Ze komen uit België, Denemarken, Nederland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Duitsland en sinds dit jaar ook Finland. De muziekorganisaties werken op hun beurt samen met lokale toonaangevende clubs en festivals. Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers in Vlaanderen, vertegenwoordigt België samen met Muziekodroom (Play Festival) en PXL-Music. Ze vaardigen And They Spoke in Anthems, Brutus en Byron Bay af. 

And They Spoke in Anthems is de one-man-band van Arne Leurentop (winnaar De Beloften 2013), die zich als eerste mag bewijzen voor een buitenlands publiek. Op 1 mei staat hij op SPOT-festival, het grootste showcasefestival van Scandinavië. 

Byron Bay schopte het tot in de finale van Humo’s Rock Rally 2014, gooide hoge ogen (inclusief airplay op MNM en Studio Brussel) met z’n debuutsingle ‘God Only Knows’ én met opvolger ‘Run For Gold’. In juli worden ze in Leeuwarden verwacht voor het Welcome to The Village-festival. 

Zware gitaren met daarbovenop de harmonieuze zang van drumster Stefanie Mannaerts, dat is Brutus. Ze braken het afgelopen jaar stevige potten in het binnenland, en mogen dat met Excite ook in Noorwegen proberen, meerbepaald op het Sørveiv-festival in november. 

And They Spoke in Anthems, Brutus en Byron Bay treden in de voetsporen van eerdere Belgische afgevaardigden Go March, Tubelight, Protection Patrol Pinkerton, The DeVilles, Polaroid Fiction, SX, Willow en Team William. Zij kregen vorige edities een stevige uitbreiding van hun ervaringsrepertoire dankzij Excite.  Meer info over Excite, de deelnemende organisaties, festivals en bands vind je op excite-music.eu