Persbericht: Poppunt & Het Depot sturen beloftevolle songmakers op bootcamp met Loof!

Tussen 4 en 8 mei sturen Het Depot en Poppunt enkele jonge beloftevolle songmakers naar de Ardennen voor een bootcamp met het unieke popcoachingtraject Loof!. Onder andere Ozan Bozdag (Oscar And The Wolf), Johannes Genard (School is Cool), Werner Dewachter (Busker bookings) en Hanne Valckenaers (Musickness management) dompelen de deelnemers onder in een bad van artistieke en zakelijke coaching. Wanthanee, Rewind Productions, JFK en enkele andere jonge muzikale talenten kunnen zich verwachten aan een carrièreboost om u tegen te zeggen.

Van singer-songwriters tot beatmakers, rappers of Ableton-knutselaars: iedereen die tussen de 16 en 26 jaar is en zelf muziek schrijft, kon zich inschrijven voor Loof!. Tijdens een live-auditie in Het Depot eind maart werden de lucky few geselecteerd. Horen bij de gelukkigen: Wanthanee (winnaar De Nieuwe Lichting 2016), de hiphoppers van Rewind Productions (2e plaats Humo’s Rock Rally 2016), de Middelkerkse hiphop-dj/rapper/producer JFK, de Antwerpse multi-instrumentalist Eclectic, de slacker pop van Gentenaar Maurad and Maven, zangeres-pianiste Marijke Maes en zangeres Linde Muylaert.

Eenmaal in de Belgische Ardennen worden de deelnemers omringd door creatieve en zakelijke coaches, en wacht hen een traject vol songwriting, interessante ontmoetingen en advies over hun muzikale pad. Ervaren songschrijvers waaronder Ozan Bozdag (Oscar And The Wolf), Johannes Genard (School is Cool), Delv!s, Wim Thijs (AKS & Maverick), Klaas Delrue (Yevgueni) en Laura Groeseneken (Ozark Henry) staan in voor de muzikale coaching.

Samen met het creatieve aspect van muziek maken, wordt ook de zakelijke kant aangepakt: van het maken van overtuigende perskit tot het invullen van een Sabam-formulier. Werner Dewachter (Busker bookings), Jona Koekelcoren (DBNR), Admiral Freebee-manager Hanne Valckenaers (Musickness), Frederik Meeuwis (The Sedan Vault), Tangram Records en Poppunts popadviseurs Jan Pauly en Yannick H’Madoun onderwerpen de deelnemers elke dag aan een zakelijk opdracht en leren hen zo de ongeschreven regels van de muziekindustrie. En alsof dat nog niet genoeg schoon volk onder één dak is, worden de jonge artiesten nog vervoegd door enkele Artists in Residence van Het Depot, waaronder Esther & Fatou, Poldoore, Lous en Five Days.

Tijdens deze intensieve 5-daagse dompelen Het Depot en Poppunt jong talent onder in een unieke mix van zakelijke en artistieke coaching, en dat allemaal onder begeleiding van toppers uit de muziekindustrie. Na de 5-daagse kunnen de deelnemers bovendien nog een jaar lang rekenen op begeleiding op maat door Poppunt en Het Depot. Loof! is zo niet enkel een innovatieve vorm van popcoaching, maar ook een once-in-a-lifetime-carrièreboost voor de volgende generatie songmakers!

Dit project kwam tot stand met de steun van SABAM For Culture.