Persbericht: nieuw seizoen Stoemp! brengt beloftevol talent naar Brusselse cafépodia

Het festivalseizoen loopt weer bijna ten einde, maar niet getreurd: de gratis Stoemp! Brusselse caféconcerten van Poppunt zijn er weer om dat gemis op te vangen. Vallen dit najaar gratis te bewonderen op allerlei Brusselse cafépodia: The Lighthouse, Few Bits, St. Grandson, Whispering Sons en héél véél beloftevol talent. Als kers op de taart brengt Stoemp! de Brusselse vibes dit seizoen ook naar Aalst voor een uitwisseling tussen de Brusselse hiphoprevelatie Lord Gasmique en de Aalsterse belofte Wawa. 

Of je nu Brusselaar, pendelaar, student of toerist bent: tussen 6 september en 7 november kan je weer gepermitteerd op café onder het mom van ‘nieuw talent ontdekken’. Van de indierock van Capibara of Mind Rays over de elektronica van Schaduwland, Beatsforbeaches of Monolithe Noir tot de de jazz-electronica-combo van SCHNTZL: er is voor ieder wat wils. Fans van veelbelovend Brussels hiphoptalent komen aan hun trekken met Le 77, Lord Gasmique, BerryKrimi en Jay MNG. Liefhebbers van het zachtere werk kunnen alvast de shows van Barely Autumn en Catbug in hun agenda noteren.

Maar Stoemp! beperkt zich dit seizoen niet tot Brusselse cafépodia. De caféconcerten wijken namelijk uit naar Aalst voor een unieke uitwisseling in samenwerking met het Aalsterse jeugdplatform Biensoigné en het Brusselse Lowkey Radio. De piepjonge maar supergetalenteerde Brusselaar Lord Gasmique — die met Bruxelles Arrive nog aan de zijde van o.a. Roméo Elvis stond op Dour — en de al even jonge Aalstenaar Wawa — die door de Britse grimehype AJ Tracey de hemel ingeprezen wordt — spelen in het gloednieuwe Molenbeekse café Brass’Art én in het bekende Aalsterse muziekcafé Cirque Mystic.

Maar ook wie het liever bij gevestigde waarden houdt, blijft niet op zijn honger zitten. Zo kan je o.a. De Nieuwe Lichting-winnaar The Lighthouse en de Brussels hiphoprevelatie Zwangere Guy aan het werk zien op het Stoemp!-podium van het studentenfestival Brussel Brost. Humo’s Rock Rally-winnaars Whispering Sons en Concours Circuit-finalist Monolithe Noir brengen respectievelijk hun duistere gitaren en analoge synths naar het RITCS-café. In het Goudblommeke in Papier kan je dan weer De Nieuwe Lichting 2015-winnaar St. Grandson aan het werk zien, en Few Bits — de dromerige indiepopband rond zangeres/songschrijver Karolien Van Ransbeeck — sluit samen met enkele nog geheime special guests het seizoen af in de Monk.

Dus of je nu (Brussels) talent wil ontdekken, gevestigde waarden aan het werk wil zien of gewoon frisse pintjes wil pakken: begeef je tussen 6 september en 7 november naar de Brusselse café’s voor een stevige portie Stoemp!

Eén (of meerdere) van de 14 concerten van dit seizoen meepikken? Check het volledige programma op stoemplive.be


Programma Stoemp! najaar 2017

 • 6 sep – CFM (Charles Frances Moothart) (US) & Mind Rays – Madame Moustache – 20u – €8
 • 14 sep – SCHNTZL – Bar Eliza – 21u
 • 22 sep – Golin (EP Release) – Beursschouwburg – 23u
 • 28 sep – Brussel Brost Stoemp! Stage – The Lighthouse, Zwangere Guy, TheColorGrey, Neufchâtel & meer – 14u
 • 5 okt – Capibara – Merlo – 21u
 • 10 okt – Le 77, Berrykrimi, Jay MNG – GC De Kriekelaar (i.s.m. LUCA School Of Arts) – 18u
 • 13 okt – Brussels Electronic Marathon – 54Kolaktiv presents Beatsforbeaches & guests, Phonetics – Bonnefooi – 21u
 • 17 okt – Be For Music Night – Whispering Sons & Monolithe Noir – RITCS Café – 20u30
 • 19 okt – Stoemp! On Tour – Lowkey presents Lord Gasmique, Wawa & dj Sachtag – Brass’Art – 20u
 • 24 okt – Barely Autumn – Le Coq – 21u
 • 26 okt – St. Grandson solo & Catbug – Het Goudblommeke In Papier – 20u30
 • 31 okt – Schaduwland – Archipel – 20u30
 • 2 nov – Stoemp! On Tour – Biensoigné presents Wawa & Lord Gasmique – Cirque Mystic Aalst – 20u
 • 7 nov – Stoemp! Deluxe: Few Bits & guests – Monk – 21u