Extra steun voor Lokale Helden-projecten in Lier, Wielsbeke en Leuven

Organisatoren in Lier, Wielsbeke en Leuven geven op 30 april hun lokaal muzikaal talent een podium en slepen daarmee Lotto-steun in de wacht.

Met het project Lokale Helden daagt Poppunt iedereen uit om op 30 april 2015 lokaal muzikaal talent een podium te geven. Onder het motto ‘Leef je droom’ geeft Poppunt-partner Lotto de drie strafste projecten een extra financieel duwtje in de rug. ‘Lokale Helden Lier’, een samenwerking tussen het jeugdhuis en het cultuurcentrum, sleept € 1.500 in de wacht. Eredames van dienst zijn Lokale Helden-projecten in Wielsbeke (Breedwerk 8710) en Leuven (Leuven ondergronds), die respectievelijk op € 1.000 en € 500 kunnen rekenen.

Al 148 organisatoren – van steden, dorpen, straten of individuen tot jeugdhuizen, bibliotheken, muziekclubs, cultuurcentra of cafés – engageerden zich om op 30 april samen met de rest van Vlaanderen en Brussel één grote ode aan muzikaal talent te organiseren. Poppunt staat alle organisatoren bij met raad en daad, pakken inspiratie én een landelijke communicatiecampagne (inclusief radio-uitzending op Studio Brussel en een themabijlage bij De Standaard). Alle organisatoren kunnen dus rekenen op flink wat steun, maar Lotto geeft de drie mooiste projecten nog een stevige financiële boost van € 1.500, € 1.000 of € 500.

Lokale Helden Lier

Het Lierse jeugdhuis De Moeve en het jeugdcentrum sloegen de handen in elkaar met het cultuurcentrum. Hoewel die twee enkel door een parking van elkaar gescheiden worden, werkten ze nog nooit eerder samen. Voor Lokale Helden bezorgen ze Liers muzikaal talent maar liefst vier podia. Maar dat is niet alles, want daarnaast wordt er voor coaching gezorgd, Lange Polle (bassist bij Triggerfinger) werd aan boord gehaald én muziek wordt er gecombineerd met een nieuw dansproject. Ze dongen mee naar de steun van Poppunt-partner Lotto en schoten meteen de hoofdvogel af: ze krijgen € 1.500 extra om hun Lokale Helden-droom te realiseren. Poppunt-directeur Luc Nowé was meteen onder de indruk van hun concept. “Hun project is een toonvoorbeeld van het soort samenwerkingen waar we met Lokale Helden van droomden”, aldus Luc Nowé. “In hun dossier herken ik een Poppunt-like mentaliteit van iedere euro met inzet, hulp van buitenaf en creativiteit magisch te verdubbelen, en dat allemaal voor de artiesten.

Wielsbeke: Breedwerk 8710

In Wielsbeke sloegen jeugdhuis Contrast, de cultuurdienst, TL collectief en enkele enthousiastelingen de handen in elkaar voor hun Lokale Helden-project ‘Breedwerk 8710’. Op 30 april organiseren ze maar liefst twaalf optredens van lokaal talent, en dat op de meest uiteenlopende locaties: in de raadzaal van het gemeentehuis, het zwembad, in een oude boerderij en in het jeugdhuis. Twaalf optredens van lokaal talent, in verschillende genres, met verschillende streekdranken per locatie. Breedwerk 8710 gaat ook letterlijk breed: in samenwerking, genres die aan bod komen én locaties. Reden genoeg om wat extra steun in te krijgen: het project mag rekenen op € 1000 extra van Lotto.

Leuven Ondergronds

Enkele enthousiastelingen van JH Sojo in Kessel-Lo grijpen Lokale Helden aan om een naar eigen zeggen gapend gat in de Leuvense scene te dichten. Met het sluiten van Der Machine en de Silo, en een shift in de programmatie van de Lido, ontstond er in Leuven een grote leemte op het vlak van alternatieve rockmuziek. Op 30 april willen de organisatoren onder de noemer ‘Leuven Ondergronds’ drie bands in het genre (PILOD, MOSQUITO en MUSTH), ieder van een andere generatie, programmeren in JH Sojo. Een nobel doel, en dus helpt Lotto hen een handje met € 500 om hun project te verwezenlijken. “De organisatoren tekenden hun mailtje met ‘de laatste Leuvense D.I.Y.-kruisvaarders”, vertelt Heiki Balcaen, sponsoring en event specialist bij Lotto. “Dat ruikt naar rasechte dromers.”

In Kessel-Lo, Wielsbeke en Lier zal er dus zeker lokaal muzikaal talent te zien zijn op 30 april, en ook in de rest van Vlaanderen en Brussel worden Lokale Helden-plannen gesmeed. Wil jij ook je lokale helden een podium geven in je sportclub, huiskamer, jeugdhuis, café, garage of wei? Aanmelden kan nog tot en met 13 maart via lokalehelden.be.

MEER INFO:


Logo_LOTTO_Circle_zonderwit