Telex-ONJ-FB

Orchestre National de Jazz zkt studenten jazz

Het gerenommeerde Franse ‘Orchestre National de Jazz’ – kort ONJ – start met een gloednieuw seizoen van hun ‘Orchestre des Jeunes de l’ONJ’, een jeugdorkest dat in het leven werd geroepen in 2018. Het is dé kans voor jonge professionele muzikanten om deel uit te maken van een orkest met artiesten van over heel Europa en zo ook hun netwerk te versterken.

Het jeugdorkest, o.l.v. Franck Tortiller (OJN’s music director van 2005 tot 2008), zou zich gaan toespitsen op vroeger repertoire van ONJ, zodat de rijke geschiedenis overgedragen wordt aan een nieuwe generatie artiesten en de erfenis niet verloren gaat.

Hoe kan je nu precies deelnemen aan dit Jeugdorkest? Om te beginnen mikt het orkest op een bepaalde doelgroep: studenten die een hogere opleiding aan het Conservatorium genieten of die een andere gelijkwaardige professionele jazzopleiding volgen. Om toegelaten te worden zal je eerst een CV, sollicitatiebrief en 2 video- of audioclips van je muzikale kunnen moeten insturen om zo de jury te overtuigen van je talent.

Check hun website voor meer informatie (repetitiedata, instrumentarium, …)

Deadline: 13 oktober