Kraterfront © Indiestyle

4AD zkt artiesten voor herdenking Grote Oorlog

Dat de confrontatie van muziek met WO I-erfgoed kan leiden tot ’n beklijvend geheel, weten we sinds de show van Godspeed! You Black Emperor in het Kraterfront vorig jaar. Ditmaal zoeken Muziekclub 4AD (Diksmuide) en CON-FRONT een muzikant én een audiovisuele kunstenaar voor de creatie van een multidisciplinair werk én een Europese tour rond de Grote Oorlog.

4AD maakt deel uit van CON-FRONT (Contemporary Cultural Commemoration of the Great War), een gloednieuw internationaal en multidisciplinair project in het kader van de culturele herdenking van de Grote Oorlog. Het project verbindt muzieklocaties en erfgoedpartners in België (4AD), Frankrijk (Le Grand Mix), Slovenië (Walk of Peace Foundation) en Macedonië (MKC) – en zo ook een groot deel van de WO I-fronten.

Hun ambitie? Nieuwe manieren van herdenken verkennen door de werelden van muziek en erfgoed samen te brengen. De opvallendste productie wordt de creatie van een multidisciplinair werk (60 min. muziek & beelden) door een groep jonge internationale kunstenaars, gevolgd door een Europese tour en documentaire.

Sounds interesting? Wel dan! 4AD zoekt één muzikant en één audiovisuele kunstenaar om deel te nemen aan de creatie en de vijf internationale residenties (tussen oktober 2018 en november 2019) die daarop volgen. CON-FRONT voorziet een eerlijke vergoeding voor de creatie en liveoptredens (een fee van € 5.000 per muzikant) en alle reis-, verplaatsings-, maaltijd- en verblijfskosten. Meer informatie en alle voorwaarden lees je hier.

Ben jij de artiest die ze zoeken? Schrijf je in! Dat kan tot uiterlijk 31 augustus 2018 door je cv + motivatiebrief + portfolio te sturen naar info@4ad.be.