Telex-TGE-FB

Open calls: speel op The Great Escape of MIL 2020

Van 13 tot 16 mei 2020 vindt The Great Escape Festival plaats in Brighton. Met meer dan 500 talentvolle acts van over de hele wereld verspreid over meer dan 30 venues, is The Great Escape nog steeds één van de belangrijkste showcasefestivals van Europa.

Na geslaagde campagnes in 2018, 2017 en voorheen, was ook vorig jaar een uitzonderlijk Belgisch gekleurde editie: onder meer blackwave., Brutus, Cocaine Piss, Portland, TheColorGrey, Warhola en Whispering Sons pronkten toen op de affiche. Bovendien zetten zowel Toutpartout als [PIAS] een eigen showcase op poten met zowel Belgische als internationale acts. Naast een internationaal startblok voor bands wil The Great Escape ook de recente trends en hete hangijzers van de muziekindustrie ter discussie stellen op de TGE Convention.

Volgend jaar is het International Music Network in Lissabon – kortweg MIL – dan weer aan zijn vierde editie toe. Het showcase festival vindt plaats van 25 tot en met 27 maart 2020. Hoewel MIL een nieuw en relatief kleinschalig festival is, maken het professionele conferentieluik (vorig jaar verzorgd door Live Europe) en de georganiseerde netwerkmomenten het zeer de moeite.

Naast een hoofdmoot aan Zuid-Europese en Zuid-Amerikaanse acts biedt MIL ook een podium aan West- en Noord-Europese artiesten. Vorig jaar speelden onder meer MDC III, Blu Samu, Marc Melià en Monolithe Noir ten dans.

Inschrijven?

Acts die op een van deze showcasefestivals willen spelen om zich te tonen aan een internationaal publiek van professionals, kunnen zich online aanmelden:

Belgium Booms ondersteunt de ontwikkeling van Belgische acts in het buitenland, en is een samenwerking tussen Poppunt en WBM, met de steun van Sabam for Culture.

Meer info? Neem contact op met Nico Kennes.