Nieuw seizoen van Stoemp!: bekijk de programmatie

stoem-bannerpoppunt.be
Tussen 11 april en 26 mei organiseert Poppunt voor de veertiende keer de gratis Stoemp! concerten.
Ook dit seizoen blijft Stoemp! een kwaliteitslabel voor buitengewone concertervaringen in de ongedwongen sfeer van authentieke Brusselse kroegen. De formule is intussen gekend: pintjes, cafépodia, veel vers talent én gevestigde waarden, en vooral veel Brusselaars, pendelaars, toeristen en studenten. Gevestigde waarden – die je eerder zou verwachten op podia van grote festivals of clubs – staan tijdens Stoemp! nog eens op een klein Brussels cafépodium om er in intieme setting en voor een select publiek het beste van zichzelf te geven.

Zo zakken de Leuvense indierockers van Willow op 9 april af naar de Archipel voor een akoestische show. Nog zo eentje om nu al in je agenda te noteren is het optreden van Paper Wings – het project waarmee Douglas Firs & Bony King hun liefde voor americana eren – op 19 mei in Het Goudblommeke in Papier.

Eén avond, vier AA-batterijen, een sixpack, een fles whiskey, een treinbrug en een kampvuur: meer was er niet nodig voor de nieuwe plaat ‘Hot Wood’ van The Violent Husbands. Dat album stellen de knotsgekke Gentenaren/West-Vlamingen voor op 12 mei in het prachtige concertzaaltje van Gemeenschapscentrum Elzenhof. Walrus – het soloproject van Yevgueni-toetsenist Geert Noppe – sluit het Stoemp!-seizoen dan weer in stijl af met zijn Nederlandstalige indiepopsongs in de Monk.

Maar ook voor wie binnen een paar jaar bij zijn vrienden wil kunnen opscheppen dat hij “die band nog ooit gezien heeft in een klein Brussels café lang voor ze de wereld veroverden”, heeft dit Stoemp!-seizoen weer veel moois in petto. Seizoensopener $oul’Art, de band van Black-revelatie Martha Canga Antonio , brengt een mix van hiphop en soul die vergelijkingen oproept met de Fugees en Lauryn Hill. Eveneens om in de gaten te houden tijdens Stoemp! (of daarnaast): singer-songwriter en Westtalent-winnaar Nemo, de Antwerpse indiepopband Tin Fingers (winnaars De Zes) en de Rockvonk-winnaars en rockers van Abudhabi VZW.

Stoemp! staat synoniem voor intieme caféconcerten, maar dat wil niet zeggen dat er niet gefeest kan worden. De acht muzikanten van Sindicato Sonico zullen met hun mix van latin, mariachi, cumbia, salsa, funk, ska en rock gegarandeerd voor vuurwerk zorgen op het het Fort En Fête festival van de Pianofabriek. De Brusselse culthelden van STIKSTOF en BLOW – het mysterieuze gemaskerde trio dat slechts twee saxen en een drumstel nodig heeft om een stomende liveshow te creëren – geven dan weer het beste van zichzelf tijdens een block party aan de Odisee-hogeschool en de KUL Campus in Brussel. Last but not least brengt Doylu een opzwepende mix van Senegalese blues en westerse poprock naar Globe Aroma.

En zo biedt het veertiende Stoemp!-seizoen weer voor ieder wat wils. Eén (of meerdere) van de veertien Stoemp!-shows meepikken? Je vindt de volledige kalender op stoemplive.be.

LINE-UP Stoemp! voorjaar 2016

 • 11/04 – $oul’Art – Rits Café (21u)
 • 14/04 – The Benzine Project – Merlo (21u)
 • 19/04 – Abudhabi VZW – Le Coq (21u)
 • 20/04 – Tin Fingers – Kafka (21u)
 • 01/05 – Sindicato Sonico – Fort en Fête festival (i.s.m. Pianofabriek, 18u)
 • 03/05 – BLOW, STIKSTOF & Odisee dj’s – Odisee & KUL Campus Brussel, 17u)
 • 09/05 – Willow (zacht) – Archipel (21u)
 • 12/05 – The Violent Husbands & Nemo – GC Elzenhof (i.s.m. Br(ik, 20u30)
 • 13/05 – Doylu & Abou Sy Trio – Globe Aroma (21u)
 • 17/05 – SPERWER – Bonnefooi (21u)
 • 19/05 – Douglas Firs – Br(ik Study Space (Muntpunt, 16u)
 • 19/05 – Stoemp! Deluxe: Paper Wings (Douglas Firs & Bony King) – Het Goudblommeke in Papier (21u)
 • 20/05 – The Abigails & Tomorrows Tulips – Madame Moustache (20u)(€8)
 • 26/05 – Walrus – Monk (21u)